Úvod Zaujímavosti Samsung môže na displejoch pre iPhone X zarobiť až 20 miliárd dolárov

Samsung môže na displejoch pre iPhone X zarobiť až 20 miliárd dolárov

0
iphone X
Apple iPhone X

Juhokórejský ekonomický magazín The Investor zverejnil zaujímavú správu, ktorá odhaduje, že divízia Samsung Display v budúcom roku utŕži poriadny balík peňazí za displeje pre iPhone X.

Autori správy sa domnievajú, že Samsung Display v budúcom roku dodá kalifornskému Apple 180 až 200 miliónov kusov OLED panelov pre iPhone X. Ak by bol odhad dodávok presný, znamenal by príjem na úrovni 19,8 až 22 miliárd dolárov.

Kalkulácia vychádza z údajov trhových analytikov z IHS Markit, ktorí odhadujú, že zobrazovací panel pre iPhone X stojí nákladovo asi 110 dolárov. Pozostáva z AMOLED obrazovky, krycieho skla a senzorov Force Touch.

iPhone X
iPhone X vs. Galaxy Note8

Divízia Samsung Display do súčasnosti vyprodukovala si 50 miliónov zobrazovacích panelov pre najnovší iPhone, čo sa taktiež istotne podpíše pod hospodárske výsledky. Rozmach produkcie sa ale očakáva až v budúcom roku.

Samsung vyrába najkvalitnejšie OLED displeje na svete a nechá si za ne náležite zaplatiť. Apple problém s platením vzhľadom na svoje ekonomické zázemie určite nemá. Paradoxné je, že Samsung môže na smartfóne iPhone X zarobiť viac ako na vlastnom Galaxy S8.

Všetko ale ozrejmia až tabuľky hospodárskych výsledkov, ktoré tak skoro neuvidíme. Stačiť nám tak zatiaľ musia odhady expertov.