Úvod OnePlus OnePlus 5T OnePlus neklamal: Nový OnePlus 5T je skutočne najrýchlejšie nabíjajúcim sa smartfónom na...

OnePlus neklamal: Nový OnePlus 5T je skutočne najrýchlejšie nabíjajúcim sa smartfónom na trhu

4

Keď si výrobcovia robia vlastné testy, berieme ich skepticky. Predsa len mohli upraviť podmienky tak, aby vyhovovali práve ich modelu. Nedávno sme takýto počin mohli vidieť práve z rúk OnePlus, keď nám ukázal, ako rýchlo sa dokáže nabiť ich novinka OnePlus 5T. Čo je na tom pravdy, je naozaj o toľko rýchlejší než konkurencia?

Server Tom’s Guide sa to rozhodol preveriť svojim vlastným testom. Proti sebe postavil najnovšie iPhony, Google Pixel 2, Samsung Galaxy Note 8 a LG V30. Všetky telefóny pochopiteľne testovali s rýchlonabíjačkami, aby tak bolo možné dosiahnuť tie najlepšie výsledky, akých sú schopné. Pri zariadeniach od Apple bolo rýchlonabíjačku nutné dokúpiť, keďže ju do balenia nepridáva.

Zaujímavé je, že OnePlus naozaj neklamal. Model 5T sa skutočne nabíjal rýchlejšie, než zvyšok. Za krátkych 30 minút jeho batéria vykazovala až 59 % stav nabitia, zatiaľ čo druhý LG V30 ukazoval „len“ 53 % a iPhone X 50 %. Z testovaných zariadení na tom najhoršie bol Samsung Galaxy Note 8, ktorý sa nabil na 35 %. Je však nutné poznamenať, že treba do úvahy zobrať aj celkovú kapacitu batérie.

Po hodine nabíjania mal už OnePlus 5T batériu nabitú na 93 %, LG V30 zas na 86 % a iPhone X na 81 %. Google Pixel 2 a Samsung Galaxy Note 8 na 75 %, resp. 74 %. Výsledok OnePlus 5T je o to pôsobivejší, že zo všetkých testovaných zariadení ponúka batériu s najväčšou kapacitou.

Zariadenia od Apple (bez dokúpeného adaptéru pre rýchle nabíjanie) v teste úplne prepadli. Taký iPhone X za 1 200 € po polhodine ukazoval len 17 % stav nabitia, po hodine stále len 37 %.