Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi 7: Unikli prvé informácie, vrátane špecifikácií. Na toto sa môžeš...

Xiaomi Mi 7: Unikli prvé informácie, vrátane špecifikácií. Na toto sa môžeš tešiť!

3

Xiaomi je spoločnosť, ktorá sa preslávila kvalitnými zariadeniami za skutočne ľudové ceny. Vyzerá to však tak, že podobne, ako ostatní výrobcovia smartfónov, aj Xiaomi pristúpi k miernemu navýšeniu ceny.

Aj napriek tomu však ide o podstatne lacnejšiu voľbu, než v prípade veľkých hráčov na trhu, ako napríklad Samsung, Huawei či Apple. Koniec koncov, kúpiť si Xiaomi Mi 6, aktuálnu vlajkovú loď za menej než 350 € nie je nič výnimočné.

Vzhľadom na blížiaci sa termín predstavenia novej generácie ma vôbec neprekvapuje, že sa pomaly ale isto dozvedáme o špecifikáciách, ktoré nás čakajú pre rok 2018. Smartfón Xiaomi Mi 7 má byť dostupný hneď na začiatku druhého štvrťroku 2018. Ponúknuť má bezrámikový dizajn6,01-palcovým displejom s pomerom strán 18:9. Novinka od Xiaomi teda bude kopírovať aktuálny trend medzi smartfónmi.

Chýbať nebude ani nový kráľ výkonu – Snapdragon 845 a poriadny náklad operačnej pamäte RAM – celkom 6 GB. Tešiť sa vraj môžeme aj na možnosť odomknutia smartfónu pomocou rozpoznania tváre a dvojicu 16 Mpx zadných fotoaparátov s clonou f/1.7.

Čo sa ceny týka, tá sa má pre čínsky trh zastaviť na 350 €. Pre európsky, resp. medzinárodný trh by mohla siahať až do hranice 500 €.