Úvod Výrobcovia Honor Je pre vás Huawei Mate 10 Pro drahý? Počkajte si na Honor...

Je pre vás Huawei Mate 10 Pro drahý? Počkajte si na Honor V10

0
Honor 9
© androidheadlines.com

Honor ako dcérska značka výrobcu Huawei je veľmi lukratívna, čo sa týka pomeru ceny voči výbave. Možno nepôsobí až tak prémiovo, no za menej peňazí môžeme dostať viac, resp. približne rovnako, ako pri niektorých top modeloch.

Platiť to bude aj o nadchádzajúcom smartfóne Honor V10, ktorý bude predstavený 5. decembra v Londýne. Honor V10 môže prísť s upraveným európskym označením Honor 9 Pro.

Bez ohľadu na názov, Honor V10 bude poháňať procesorová sada Kirin 970, čiže tá istá, ktorá sa nachádza vo vlajkových lodiach Huawei Mate 10. Podobne to bude aj s pamäťami. Pri operačnej pamäti nájdeme údaj o 6 GB kapacite a vnútorný priestor pojme 64 GB alebo 128 GB súborov, aplikácií a dát.

honor V10
Pozvánka na udalosť

Dostupnejšia značka nás neukráti o 5,99-palcový displej s pomerom strán 18:9. Dokonca na zadnej strane nájdeme dvojicu fotoaparátov v klasickej koncepcii od Huawei. To znamená, že jeden snímač zaznamená čiernobielu scénu a druhý farebnú.

Snímače budú pracovať so 16 Mpx a 20 Mpx rozlíšeniami. V tomto prípade ale asi musíme zabudnúť na podpis prestížnej spoločnosti Leica. Označenie je prémiové a pri prémiových vlajkových lodiach aj zostane.

Radi vidíme informáciu o operačnom systéme Android vo verzii 8.0 Oreo a užívateľskom prostredí EMUI 8. Smartfón tak bude obsahovať najnovšiu výbavu aj po softvérovej stránke.

Cena? Suma okolo 500 eur môže byť reálna. Otázkou zostáva, či pri prípadnom rozhodovaní uprednostniť OnePlus 5T alebo práve Honor V10. Obe zariadenia ponúknu výbavu na približne rovnakej úrovni. To platí aj o cene.