Úvod Výrobcovia Nokia Smartfón Nokia 2 na prvých renderoch. Vzhľad zodpovedá zaradeniu

Smartfón Nokia 2 na prvých renderoch. Vzhľad zodpovedá zaradeniu

2
nokia 2

V minulom týždni sa objavili informácie, že pod fínskou značkou Nokia vzíde nový smartfón, ktorý ešte podlezie aktuálny začiatok portfólia menom Nokia 3. Nokia 2 by mala byť ešte lacnejšia a dostupnejšia.

Vzhľadom na zameranie je jasné, že Nokia 2 bude určená nenáročným užívateľom. Pripomeňme si, že ju má poháňať čipset Snapdragon 212, pri živote ju udrží objemná 4000 mAh batéria a pracovať budeme s 5,0-palcovým displejom s HD 720p rozlíšením.

Skromným parametrom určite pomôže použitie čistej formy operačného systému Android, ktorá nebude taká náročná na zdroje ako upravené užívateľské prostredia. Až doteraz sme nepoznali vzhľad smartfónu Nokia 2.

Pri danom zaradení nemôžeme očakávať prémiové materiály alebo vyšperkované detaily dizajnu. Nokia 2 je ale sympatická, prevedenie zodpovedá cenovej triede a príde v minimálne v dvoch farebných prevedeniach. V bielom a čiernom.

 

Počítať musíme s vyhotovením z plastu a možno s menej štíhlym profilom vďaka objemnejšej batérii. Nokia 2 sa môže stať najlepším cenovo dostupným smartfónom roka. Vyhráva čistá podoba operačného systému Android, dlhá výdrž na jedno nabitie a cena, ktorú však zatiaľ nepoznáme.

Až po jej zverejnení uvidíme, či bude Nokia 2 skutočne ultra lacná.