Úvod Výrobcovia Čipset Qualcomm Snapdragon 845 možno spoznáme začiatkom decembra

Čipset Qualcomm Snapdragon 845 možno spoznáme začiatkom decembra

1
snapdragon 845

Snapdragon 845 čoskoro nahradí súčasnú hviezdu mnohých high-end zariadení, čipset Snapdragon 835. Nový kus kremíka je stále zahalený tajomstvom a ani neexistujú žiadne detaily, ktoré by nám ho viac priblížili.

Tie sa objavili až teraz, no pochádzajú z neoficiálnych a neoverených zdrojov, ktoré na seba upozornili v čínskom online prostredí. Za zmienku istotne stoja.

Architektúra čipsetu Snapdragon 845 má byť tvorená štyrmi jadrami Cortex-A75 a štyrmi jadrami Cortex-A53. Všeobecný výkon by mal stúpnuť o štvrtinu v porovnaní s predchodcom SD 835. 10nm technológia výroby zostane zachovaná.

Polepšia si sieťové kapacity, ktoré nám umožnia sťahovať a odosielať dáta opäť o niečo rýchlejšie. Počítač môžeme s podporou LTE pásma kategórie 18 v rámci integrovaného  modemu Snapdragon X20.

snapdragon 845
Na čínskych sociálnych sieťach sa povaľuje špecifikácia očakávaného čipsetu

S technologickými postupmi Qualcommu pravdepodobne opäť pomôže kórejský Samsung. Predbežne sa hovorí o technológii Samsung LPP (Low Power Plus), ktorá zlepší energetickú efektivitu čipsetu.

Snapdragon 845 exkluzívne pre Galaxy S9

Qualcomm a Samsung úzko spolupracujú, čo zrejme kórejskému výrobcovi aj v budúcom roku zabezpečí dodávateľskú exkluzivitu. Prvé vyrobené dávky čipsetov Snapdragon 845 poputujú výhradne do útrob budúcoročných high-endov Galaxy S9 a Galaxy S9+.

Tento rok bol scenár rovnaký. Snapdragon 835 mieril prednostne do zariadení Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+.

Snapdragon 845
Údajná pozvánka na predstavenie sady Snapdragon 845

Čo sa týka oficiálneho predstavenia, pripraviť by sme sa mali na 4. december a podujatie Snapdragon Technology Summit. Qualcomm môže pokojne iba potvrdiť existenciu procesorovej sady bez bližších informácií. Pre začiatok by to ale stačilo.

Poriadna dávka mobilného výkonu nás ale určite neminie.