Úvod Novinky Aktuálne Spoločnosť DxO kupuje od Google softvér pre úpravu fotografií. Stiahnite si ho...

Spoločnosť DxO kupuje od Google softvér pre úpravu fotografií. Stiahnite si ho zadarmo

0
dxo

Vo svete veľkých technologických spoločností došlo k ďalšej zo zaujímavých akvizícií. Rezonujú v nej hneď tri zvučné mená, počnúc DxO, Google a Nik Collection.

Spoločnosť DxO existuje dlho, no známejšou sa stala hlavne v posledných rokoch vďaka svojej metodike testovania obrazovej kvality fotoaparátov a objektívov. Štandard DxOMark Mobile pre zmenu testuje kvalitu mobilných fotoaparátov. Rebríček nájdete TU.

Spoločnosť sa ale venuje aj iným aktivitám. Pomáha rôznym výrobcom s vývojom a výrobou aj profesionálnych kamier a venuje sa tvorbe softvéru, ktorý používajú fotografi po celom svete.

Možno práve pre tieto potreby prevzala spoločnosť DxO od internetového giganta softvér Nik Collection, ktorý Google už nejaký ten mesiac ďalej nerozvíja. Nik Collection obsahuje rozšírenia pre grafické aplikácie (napr. Lightroom, Photoshop, Aperture), ktoré ponúkajú atraktívne možnosti úprav fotografií.

dxo
Kolekcia rozšírení Nik Collection

Podľa slov technického riaditeľa Googlu sú v spoločnosti nadšení, že softvér odkúpila práve spoločnosť DxO, ktorá sa venuje vysokokvalitným fotografickým riešeniam.

Nik Collection

Mimochodom, ak vás rozšírenia Nik Collection zaujímajú bližšie a používate jeden z podporovaných grafických editorov, stiahnuť si ich môžete bezplatne z oficiálnych stránok Google. Stačí kliknúť SEM.

DxO totižto plánuje uvoľniť novú a vylepšenú verziu softvéru niekedy v polovici roka 2018. Je viac ako pravdepodobné, že tá už bude spoplatnená.