Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi s čistým Androidom a rýchlymi aktualizáciami: Kúp si ho v poriadnej zľave!

Xiaomi s čistým Androidom a rýchlymi aktualizáciami: Kúp si ho v poriadnej zľave!

2
xiaomi mi A1

Xiaomi nedávno celkom nečakane predstavil model Xiaomi Mi A1. Ide o smartfón, ktorý sa radí do rodiny zariadení Android One, teda zariadení, ktoré čiastočne zastrešuje (softvérovo) Google.

Cieľom Android One je priniesť výborné smartfóny s kvalitným softvérom za rozumný peniaz. Má ísť o smartfóny, ktoré vás nesklamú ani po hardvérovej, ani po softvérovej stránke a presne to Xiaomi ponúka.

Nový Xiaomi Mi A1 totiž vďaka čistému Androidu prináša všetky vychytávky a bezpečnostné prvky, ako tie najdrahšie zariadenia. Okrem toho, Xiaomi mu vo výbave nechal aj pár zaujímavých vlastností, ako napríklad kvalitný duálny fotoaparát, ktorý dokáže s veľkou presnosťou rozostriť pozadie vami foteného objektu. Paráda!

Rýchle aktualizácie a zabezpečenie vďaka čistému Androidu

Novinka ďalej ponúka plnú podporu 800 MHz 4G pásma, takže pripojiť sa na 4G sieť či už Telekomu, Orangeu, O2 alebo 4ky nebude problém. Samozrejme, nemôžem nespomenúť 5,5-palcový Full HD displej, 12 Mpx zadný fotoaparát, 4 GB operačnej pamäte RAM a 64 GB úložisko pre všetky pesničky, fotky, videá, aplikácie či hry. Určite ale poteší aj snímač odtlačkov prstov, ktorý funguje prekvapivo rýchlo a hlavne presne.

Srdiečkom smartfónu je procesor Qualcomm Snapdragon 625, o ktorom som presvedčený, že ponúka najlepší pomer ceny a výkonu. Na to, že poháňa zväčša strednú triedu je až príliš dobrý. No a teraz niečo o cene.

Tá sa doteraz pohybovala na úrovni do 200 €. Vďaka obchodu Lightinthebox.com však klesá ešte nižšie. Momentálne si ho môžeš kúpiť za neskutočných 188,52 €, a to sa už naozaj oplatí využiť. Treba byť však rýchly, cena sa kedykoľvek môže zvýšiť.