Už o pár hodín Samsung predstaví novú generáciu phabletu Galaxy Note 8 a zatiaľ máme pre vás malú ochutnávku. Volá sa Gear Fit2 Pro a pochopiteľne ide o prémiový fitness náramok pre aktívnejšie žijúcich jedincov.

Samsung Gear Fit2 Pro zrejme uvidíme aj na pódiu podujatia Unpacked 2017, počas ktorého bude predstavený Galaxy Note 8. Vylepšený náramok sa však už objavil na oficiálnych stránkach výrobcu, čiže sú jeho parametre a vzhľad presne známe.

Samsung Gear Fit2 Pro disponuje 1,5-palcovým Super AMOLED displejom s rozlíšením 216 x 432 obrazových bodov. Displej je spolu s telom zakrivený tak, aby prirodzene obopínal zápästie. Do útrob sa zmestilo aj dátové úložisko s kapacitou 4 GB.

Kvalitnejšie pôsobí náramok, ktorý na ruke udrží klasické zapínanie, ktoré poznáme z náramkových hodiniek. Samsung Gear Fit2 Pro by sa nemal zo zápästia pohnúť ani pri dynamickejšej športovej aktivite. Teda pokiaľ si ho pevne nasadíte.

Gear Fit2 Pro

Samozrejmosťou je GPS/Bluetooth konektivita, snímač srdcového tepu, operačný systém Tizen a batéria s kapacitou 200 mAh. Zatiaľ ťažko povedať, s akou výdržou na jedno nabitie môžeme počítať.

Pri aktívnom užívaní to viac ako jeden deň byť nemusí. Snímač srdcového tepu dokáže váš pulz vyhodnocovať priebežne počas celého dňa a náramok automaticky rozpozná, aký typ športovej aktivity vykonávate.

Gear Fit2 Pro

Následne začne zaznamenávať potrebné údaje a je jedno, či ste zrovna začali hrať tenis, behať alebo bicyklovať. Samsung Gear Fit2 Pro sa tento rok priamejšie zameriava na plavecké výkony.

Sekunduje tomu odolnosť voči vode označená údajom 5 ATM, resp. 50 metrov. Aby sme boli presnejší, odolnosť voči vode podlieha norme ISO 22810:2010. To znamená, že je náramok možné použiť pri plávaní, rybolove alebo iných aktivitách na vodnej hladine.

Gear Fit2 Pro

S náramkom Gear Fit2 Pro sa nemôžete potápať. Teda môžete, ale musíte počítať s prípadnými následkami.

Pre fitness náramok je pripravených viac ako 3000 aplikácií. Spomenieme Spotify, Endomondo, MyFitnessPal alebo MapMyRun.

Cena a dostupnosť

Na oficiálnu cenu a dostupnosť si musíme ešte pár hodín počkať. Skôr sa hovorilo o cene, ktorá vyrovná minuloročnú generáciu náramku Gear Fit2. To by vypovedalo o maloobchodnej odporúčanej cene 189 eur, no zrejme sa dotkne až 200-eurovej hranice.

Konzervatívnejším športovcom padne vhod čierne prevedenie, dávku extravagantnosti pre zmenu zabezpečí červeno-čierna kombinácia.