Úvod Konkurencia LG sa v reklamnej kampani pustilo do Samsungu. Odhaľte pravdu o televízoroch...

LG sa v reklamnej kampani pustilo do Samsungu. Odhaľte pravdu o televízoroch QLED!

10
smart tv

LG a Samsung nie sú rivalmi iba v segmente smartfónov. Priamo si konkurujú aj na poli ostatnej spotrebnej elektroniky, high-end televízory nevynímajúc. Špičkou Samsungu sú pokrokové inteligentné QLED televízory, na ktoré momentálne ukazuje prstom LG.

Na sociálnych sieťach a internetových stránkach môžete natrafiť na reklamu od LG, ktorá vás nabáda, aby ste odhalili pravdu o QLED televízoroch.

Po kliknutí na reklamu budete presmerovaní na oficiálne stránky LG, kde sa dozviete, že písmeno Q v názve QLED je iba marketing.

LG QLED televízory Samsungu porovnáva s vlastným high-end smart televízorom, ktorým je model LG SUPER UHD TV. Ten má byť pochopiteľne ešte lepším, keďže na rozdiel od QLED diela disponuje podporou pre formát Dolby Vision a napríklad funkciou Magic Remote pre ovládanie.

QLED

LG na záver pripomína, že zmenili celé odvetvie, nie iba jedno písmeno v názve. Odkazuje tým na OLED TV LG Signature W, ktorý je hrubý iba necelé tri milimetre. Tento televízor bol predstavený na veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2017, kde zároveň získal ocenenie za inováciu.

Porovnanie smart TV technológií nájdete na stránke LG v tomto odkaze.

Čísla

Marketing-nemarketing, LCD televízory od Samsungu v minulom roku vládli trhu. Podľa analytického portálu Statista dodal Samsung v roku 2016 na trh 21,6 percent zo všetkých inteligentných LCD televízorov.

LG si pripísalo podiel 11,9 percenta. TOP trojku vlaňajška uzatvára výrobca TCL s 9-percentným podielom. V kontraste s rokom 2015 si Samsung mierne polepšil o 0,6 percenta a LG si naopak o málo pohoršilo.

V porovnaní s rokom 2015 dodal výrobca LG na trh v roku 2016 o 0,5 percenta LCD televízorov menej.

LG nie je jediný

Odvážnejšie marketingové kampane vidíme radi, keďže v našich končinách sú zaužívané skôr konzervatívnejšie spôsoby propagácie. Naposledy si Samsung zobral na mušku čínsky gigant Huawei.

huawei

V kampani nevahajporovnavaj.sk odrádzal od kúpy „predražených vesmírov“ a vyzýval na porovnanie smartfónu Huawei P9 lite 2017 so súpermi, s ktorými nemá zľutovanie.

Kto podľa vás vyrába lepšie inteligentné LCD televízory? Samsung alebo LG? Hlasujte v ankete!

[totalpoll id=“182276″]