Úvod Konkurencia Huawei spustil odvážnejšiu marketingovú kampaň. Nepriamo si doberá Samsung

Huawei spustil odvážnejšiu marketingovú kampaň. Nepriamo si doberá Samsung

2
Ilustračné foto © red.

V našich končinách nie sme zvyknutí na priamejšie marketingové kampane technologických spoločností.

Ukázať prstom na konkurenciu je zvykom skôr v USA.

Obvyklé frázy typu: „náš produkt je lepší ako všetky ostatné“ Huawei vymenil za priamočiare pomenovanie konkurencie.

Na kampaň nevahajporovnávaj.sk môžete natrafiť na sociálnych sieťach, hlavne na tej najväčšej – Facebooku.

Jeden z propagačných postov hovorí o tom, že máte na viac a zabudnúť máte na predražené vesmíry. Keďže sa skutočný vesmír kúpiť nedá, Huawei môže nepriamo odkazovať na Galaxy smartfóny kórejského Samsungu.

Predmetom kampane je model Huawei P9 Lite (2017), ktorý má byť podľa výrobcu telefónom s najlepším pomerom ceny, výkonu a „so súpermi nemá mať zľutovanie“.

huawei
© FB/Huawei Mobile

Kampaň zároveň odkazuje na web nevahajporovnavaj.sk, kde si môžete porovnať daný smartfón s konkurenciou z približne rovnakej triedy.

huawei
© nevahajporovnavaj.sk

Porovnávať sa dá s modelmi Samsung Galaxy A5 (2017), Galaxy A3 (2016, 2017), LG Nexus 5X či HTC One A9s. V zozname ešte figuruje Lenovo Vibe P1 Pro alebo Samsung J7 z roku 2016. Viac zariadení na porovnávanie nie je, čo je rozhodne škoda.

Na danom webe uvidíte porovnanie základných špecifikácií spomínaných smartfónov, pričom nechýba ani cena. Huawei P9 Lite je spojený s cenou 279 eur, Galaxy A3 (2017) s cenou 328 eur a napríklad taký Vibe P1 Pro s cenou 228 eur.

Huawei P9 Lite (2017) nie je náhodným predmetom kampane. Predošlé generácie boli veľmi úspešné. Model P8 Lite zaznamenal celosvetové predaje, ktoré prekonali magickú hranicu 10-tich miliónov kusov. Nástupca P9 Lite z roku 2016 bol taktiež veľmi obľúbený.

Priamejšie propagačné súboje výrobcov na trhu vítame. Dúfame, že sa Samsung nenechá zahanbiť a príde s niečím podobným a kreatívnym.

Ktorý výrobca je vám viac po chuti? Eso z Južnej Kórey alebo renomovaný gigant z Číny? Hlasujte v ankete nižšie a rozhodnite, ktorý z porovnávaných smartfónov je podľa vás skutočne najlepší.

Samozrejme, ak máte tip na lepší smartfón v pomere cena/výkon, ktorý vám v porovnaní od Huawei chýba, zanechajte nám poznámku v diskusii. Výsledky zverejníme!

[totalpoll id=“177691″]