Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi ovládne strednú triedu: Nový Xiaomi X1 plánuje úplne zosmiešniť konkurenciu!

Xiaomi ovládne strednú triedu: Nový Xiaomi X1 plánuje úplne zosmiešniť konkurenciu!

0

Xiaomi má svoje produktové portfólio zariadení rozdelené podľa toho, ako sa volajú. High-end, resp. vlajkové lode sa označujú „Mi,“ stredná trieda zas „Redmi“.

Nové informácie pochádzajúce priamo z Číny naznačujú, že sa chystá nový produktový rad s označením Xiaomi X, pričom prvým zariadením má byť Xiaomi X1.

Zdroj informácií pritom naznačil, že Xiaomi bude predávať ako verziu s bezrámikovým displejom, tak aj verziu so štandardným displejom. Na obrázku nižšie môžete vidieť puzdro, ktoré je určené pre toto zariadenie. Čínsky text odhaľuje, že ide o kryt pre Xiaomi X1.

Prvá verzia ponúka 5,5-palcový Pegasus bezrámikový displej s rozlíšením 2 160 x 1 080 pixelov. Smartfón poháňa procesor Snapdragon 660, nechýba ani duálny fotoaparát so senzormi IMX362 a IMX386 od Sony. Zadnú stranu bude zdobiť snímač odtlačkov prstov, spodnú zas 3,5 mm výstup pre slúchadlá. Zdroj poodhalil aj nacenenie oboch verzií. Tá sa má pohybovať v rozmedzí od 260 € do 370 €.

Verzia Xiaomi X1 bez bezrámikového displeja má taktiež ponúknuť procesor Snapdragon 660 a s najväčšou pravdepodobnosťou Full HD rozlíšenie. Chýbať nemá 3,5 mm jack a tentokrát snímač odtlačkov prstov umiestnený na prednej strane.

Spoločnosť mala kvôli predstaveniu nového modelu úplne zrušiť prácu na Xiaomi Redmi Pro 2, ktorý mal nahradiť jeho veľmi populárneho predchodcu. Čo sa dostupnosti týka, zdroj uviedol, že Xiaomi Mi 6 Plus, Xiaomi X1 a nová verzia operačného systému, MIUI 9, budú dostupné už tento mesiac.

Máme sa na čo tešiť!