Úvod Konkurencia Microsoft Používaš smartfón s Windows Phone 8.1? Microsoft končí s jeho technickou podporou

Používaš smartfón s Windows Phone 8.1? Microsoft končí s jeho technickou podporou

1
windows mobile

Pokiaľ náhodou ešte stále používate zariadenie s operačným systémom Windows Phone 8.1, aktuálne máte ďalší dôvod na to, aby ste presedlali na platformu Android alebo iOS.

Microsoft končí s technickou softvérovou podporou pre túto verziu mobilného operačného systému. Životný cyklus pre platformu skončil.

Microsoft garantoval podporu pre systém v rámci 36-tich mesiacov od jeho započatia, ktoré pripadlo na jún roku 2014.

Aj keď sa mobilné platformy Microsoftu nemôžu ani zďaleka porovnávať s OS Android či iOS, verzia Windows Phone 8.1 je vôbec najdôležitejšia.

Podľa niektorých odhadov tvorí verzia WP 8.1 až 70-percentný podiel zo všetkých Windows Phone/Mobile iterácií. Paradoxne je Windows Phone 8.1 oveľa rozšírenejší ako novší a modernejší Windows 10 Mobile.

Windows Phone

Je preto šanca, že niekto vo vašom okolí ešte stále používa smartfón s touto verziou operačného systému Windows Mobile. O skončení technickej podpory by ste mu mali dať vedieť.

Microsoft už nebude doručovať žiadne aktualizácie, ktoré by platformu posunuli na vyššiu používateľskú úroveň. Podstatná je tiež digitálna bezpečnosť. Nie je možné počítať s tým, že bude Windows Phone 8.1 naďalej v pozornosti bezpečnostných záplat.

Výnimku môžu tvoriť iba kritické a veľmi vážne bezpečnostné riziká, na ktoré by Microsoft dynamicky zareagoval.