Úvod Smartphony Aktualizácie Samsung Galaxy A5 z roku 2016 získava aktualizáciu na Android 7 Nougat!

Samsung Galaxy A5 z roku 2016 získava aktualizáciu na Android 7 Nougat!

7

Samsung pokračuje v aktualizovaní svojich smartfónov, pričom prišiel na rad model strednej triedy z minulého roka. Samsung Galaxy A5 dostáva update na Android Nougat. 

Aktualizácia bola v testovaní od začiatku tohto roka. Smartfóny Galaxy A5 a Galaxy A3 pre rok 2017 by už mali bežať na tejto najnovšej verzii operačného systému Android.

Sme radi, že v J. Kórei nezabudli ani na vlaňajšiu generáciu. Aktualizácia sa zatiaľ objavila v Holandsku a je viac ako isté, že postupne obíde všetky európske krajiny.

Spolu s aktualizáciou je doručovaný aj májový bezpečnostný balíček, ktorý Google vydáva na mesačnej báze. Existuje síce už júnový, no ten Samsung zrejme rozpošle samostatne a neskôr.

Nougat
Samsung Galaxy A5 a Galaxy A3 (2016)

Smartfóny Galaxy S8 ho už napríklad obdržali. Menším problémom je, že aktualizácia patrí nebrandovaným modelom, čiže tým, ktoré si užívatelia zakúpili mimo operátorov.

Update samozrejme dobehne aj tie, bude to ale nejaký čas trvať. Okrem toho, operátori musia aktualizáciu schváliť.

Na aktualizáciu systému budete upozornení notifikáciou, ktorá sa objaví v nadchádzajúcich týždňoch. Istou dávkou trpezlivosti sa teda obrniť musíte.