Úvod Výrobcovia LG Sklamanie v LG: Ich top model, LG G6, sa nepredáva tak, ako sa...

Sklamanie v LG: Ich top model, LG G6, sa nepredáva tak, ako sa čakalo

8
LG-G6
LG G6+

Vedenie druhého najväčšieho juhokórejského výrobcu elektroniky, LG, je sklamané. Na vine to majú predajné čísla vlajkovej lodi LG G6, ktorá sa nepredáva tak, ako sa očakávalo.

Mobilná divízia LG si totiž za posledný štvrťrok odpísala 117 miliónov dolárov, pričom predaj smartfónov viac menej stagnoval. Na vine je slabý predaj nie len LG G6, ale aj ďalších prémiových modelov. Pod nepriaznivé výsledky sa podpísala aj vyššia cena jednotlivých komponentov.

Okrem toho, konkurencia na poli smartfónov je kvôli vydareným modelom konkurenčných spoločností, ako aj čoraz pestrejšej ponuke čínskych výrobcov čoraz silnejšia. Postavenie LG sa preto tento rok výrazne zhoršilo. Zaostáva už nie len za domovských Samsungom, ale aj za americkým Apple a čínskym Huawei.

LG ako celok na tom však nie je až tak zle. Nad vodou ho držia predaje domácich spotrebičov a systémov do automobilov. Celkovo si medziročne polepšili o 4 %. Firma do budúcnosti očakáva, že jej pomôže nový rad zariadení, LG Q, resp. nová vlajková loď, LG V30.