Úvod Novinky Aktuálne YouTube VR180 oficiálne: Nový spôsob sledovania videí

YouTube VR180 oficiálne: Nový spôsob sledovania videí

0

Kráľ online video obsahu zavádza novinku, ktorá môže v budúcnosti zohrávať veľkú úlohu pri tvorbe a sledovaní video príspevkov. Privítajte YouTube VR180.

Ako ste už možno vytušili z názvu, YouTube prichádza s videami, ktoré bude možné sledovať v 180-stupňovom zornom poli.

Videá budu určené pre sledovanie z priameho pohľadu diváka. Video tak bude priamo pred vami a nebudete sa v ňom musieť orientovať, resp. otáčať tak, ako pri 360-stupňových videách.

Ak by sme mali novinku k niečomu prirovnať, predstavte si ju tak, ako by ste mali pred sebou širokouhlé premietacie plátno.

Čo je najdôležitejšie, pre sledovanie nebudete potrebovať žiadnu náhlavnú VR súpravu či špeciálne okuliare. Videá si prehráte aj na televízore, počítači či smartfóne. VR headset ale použiť samozrejme môžete.

© YouTube

V poslednej dobe sa síce často skloňuje 360-stupňový video obsah, no ten je náročný na záznamové zariadenia a spracovanie. Pre plnohodnotný zážitok zo sledovania potrebujete navyše VR súpravu.

180-stupňové videá dokážete zaznamenať jednoduchšie, k čomu vám dopomôžu nové záznamové zariadenia, kamery s certifikáciou VR180. Neskôr v tomto roku ich prinesie Lenovo, LG a YI Technology.

Ako také 180-stupňové videá vyzerajú si môžete pozrieť už teraz. Pilotné video snímky nájdete na YouTube v >tomto odkaze<.