Úvod Zariadenia Nedostatok energie? Vernee tvrdí, že ich smartfón vydrží na jedno nabitie až...

Nedostatok energie? Vernee tvrdí, že ich smartfón vydrží na jedno nabitie až tri dni

0

Čínsky výrobca Vernee sa opäť chváli novou generáciou svojho smartfónu Vernee Thor E, ktorý nemá veľa konkurencie. Aspoň pri pohľade na parametre.

Nejde pritom o žiadny high-end. Vernee Thor E pochádza práve z opačného spektra tých najdostupnejších smartfónov. Smartfón je kompaktný, ľahký, disponuje najnovšou verziou softvéru a vydrží na jedno nabitie až tri dni.

Nie je to žiadny zázrak ale výber tých najideálnejších komponentov. Vernee hovorí o dokonalej optimalizácii softvéru a hardvéru. Procesor, ktorého gro tvorí osem jadier Cortex-A53, veľa energie nespotrebuje.

3 GB kapacita operačnej pamäte stačí, hlavne, ak s ňou narába operačný systém Android vo verzii 7.0 Nougat. Ten prešiel optimalizačnými vylepšeniami pri vývoji, kde autori zapracovali hlavne na lepšej správe energie úsporného modulu Doze.

vernee thor e(
© Vernee

Ak tento koncept spojíte s neuveriteľne veľkou, 5020 mAh batériou (9V2A nabíjanie), minimálne dva dni výdrže musia byť realitou. Výrobca dokonca hovorí o troch dňoch, čo sa vo svete smartfónov nevidí skoro vôbec.

Vernee Thor E má byť zároveň jediným smartfónom s 5-palcovým displejom (HD 720p), ktorý je vybavený takto veľkým akumulátorom. Jeho hrúbka sa napriek rozmernej batérii zastavila na 8,2 milimetroch a váha na 149-tich gramoch.

Samsung Galaxy S8 má na bočnej strane hardvérové tlačidlo, ktorým aktivujete digitálneho asistenta Bixby. Vernee Thor E má niečo podobné. Po stlačení tlačidla na bočnej strane sa ale aktivuje prísny režim úspory energie.

vernee thor E
© Vernee

Chod procesov na pozadí výrazne obmedzí, stiahne jas a z displeja zmiznú farby. Pozor, zamedzí sa tiež zobrazovanie upozornení. Cieľom je samozrejme čo najviac predĺžiť výdrž na jedno nabitie.

20 percent zostávajúcej energie pri aktívnom úspornom režime by malo stačiť na celodennú prevádzku smartfónu. Pochopiteľne s používateľskými obmedzeniami. Nabíjanie a aktiváciu režimu si môžete pozrieť na produkčnom videu.

Thor E

Je jasné, že Vernee Thor E pri pohľade na parametre nedokáže zhotoviť špičkové fotografie a ani si nezahráte graficky náročné hry. Aplikácie komunikačných platforiem a sociálnych sietí mu budú sedieť najviac, rovnako ako bežné surfovanie po internete.

Všetko s poslednou dostupnou verziou operačného systému Android, ktorý výrobca použil v takmer čistej podobe a snáď bezkonkurenčnou výdržou na jedno nabitie. Cena, ktorá sa pohybuje okolo stovky, ani nepotrebuje komentár.

Ak by sme hľadali konkurenciu, ktorá je dostupná na našom trhu, asi najbližšie by bol Moto G5. Pracuje s rovnakou verziou operačného systému, je lacný a dokonca má väčšie rozlíšenie rovnako veľkého displeja. Viac ako jeden deň ale na jedno nabitie nevydrží, čo sme zistili pri našom nedávnom testovaní.

Žiaľ, Vernee Thor E nenájdete na pultoch predajní v našej krajine. Možnosti cezhraničného obchodu ponúka jeden z najväčších čínskych e-shopov Aliexpress, kde figuruje Vernee Thor E s cenou asi 99 eur.

Všetky detaily a oficiálny web výrobcu, ktorý je venovaný modelu Vernee Thor E, nájdete na >tejto adrese<.