Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi6 môže byť nedostatkovým tovarom. Chýbajú súčiastky

Xiaomi Mi6 môže byť nedostatkovým tovarom. Chýbajú súčiastky

0
Xiaomi Mi6
Xiaomi Mi6

Spoločnosť Xiaomi predstavila v priebehu apríla svoju novú vlajkovú loď, model Xiaomi Mi6. Smartfón aj v tomto roku zastáva koncept čo najlepšej výbavy za čo najprijateľnejšiu cenu.

O Xiaomi Mi6 bol a stále je enormný záujem. Prvý, tzv. bleskový predaj skončil skôr, ako výrobca očakával. Dostupné kusy sa behom veľmi krátkej chvíle vypredali a na niektorých záujemcov sa ani nedostalo.

Xiaomi Mi6 môže byť nedostatkovým tovarom aj v blízkej budúcnosti. Čerstvé správy z Číny hovoria o problémoch pri výrobe, ktoré má údajne na svedomí nedostupnosť niektorých komponentov.

Vo výrobe majú chýbať čipové sady Qualcomm Snapdragon 835 a keramické telá pre špeciálnu verziu zariadenia.

Čo sa týka čipsetu Snapdragon 835, naň má mať nárok primárne Samsung. Až keď budú uspokojené jeho výrobné potreby, čipset môže poputovať ostatným výrobcom. Keďže je o Samsung Galaxy S8 nesmierny záujem, kórejský gigant potrebuje poriadne zásoby daných procesorových sád.

Keramické prevedenie tela prémiovej verzie nahrádza inak bežnú hliníkovú konštrukciu, ktorá je po oboch stranách prekrytá sklom. Takéto prevedenie je typické pre niekoľko modelov vlajkových lodí rôznych výrobcov.

Xiaomi Mi6
Xiaomi Mi 6 © Xiaomi

Výroba keramického tela je podstatne náročnejšia. Už pri Xiaomi Mi Mix, ktorý je rovnako vyhotovený z keramiky, boli obmedzené výrobné kapacity len na určitý počet kusov mesačne.

Keramický Xiaomi Mi6 je spojený so 128 GB úložiskom a ide o najdrahšiu verziu smartfónu. Ak budeme akceptovať čínsku cenovku, dostaneme sa na sumu mierne presahujúcu 400 eur.

Dobrou správou je, že základná a teda najlacnejšia verzia Xiaomi Mi6 by mala byť už čoskoro k dispozícii. Výrobca plánuje spolu s partnerskými internetovými obchodmi spustiť ďalšiu vlnu bleskového predaja.

Očakáva sa, že sa počas nej dostupné nahromadené kusy opäť vypredajú.