Úvod Výrobcovia Qualcomm Čipset Snapdragon 835 čoskoro nájdeš aj v počítačoch, nielen v smartfónoch

Čipset Snapdragon 835 čoskoro nájdeš aj v počítačoch, nielen v smartfónoch

0
snapdragon 835

V hlavnom meste Taiwanu aktuálne prebieha technologický veľtrh Computex 2017, ktorý sa v tejto lokalite koná každoročne.

Predstavené novinky z oblasti IT priemyslu sú viac ako zaujímavé.

Tento rok sme svedkami zúženia priepasti medzi mobilnými smartfónmi a ich desktopovou, resp. počítačovou konkurenciou.

Klasické notebooky a pevné stanice postupne dopĺňajú tzv. 2v1 riešenia. Ľahký, kompaktný ultrabook, ktorý sa dá zložiť do podoby tabletu sa javí ako veľmi praktický a dizajnovo príťažlivý.

Najnovšie 2v1 zariadenia bežia na platforme Windows 10, čiže sa dajú využiť na plnohodnotnú prácu, zábavu a konzumáciu multimédií.

Renomované spoločnosti ASUS, HP a Lenovo na veľtrhu Computex 2017 potvrdili, že plánujú uviesť na trh počítače, o ktorých výkon sa bude starať čipset Snapdragon 835.

Nesmierne silná procesorová sada spoločnosti Qualcomm na to určite potenciál má.

snapdragon 835
Toto je Snapdragon 835, mobilný čipset, ktorý čoskoro nájdeš aj v prenosných počítačoch

Oznámenie nesprevádzajú žiadne podrobnosti. Windows 10 už vie udržať výdrž batérie prenosných počítačov na zdravej úrovni. Okrem toho je schopný pracovať s plnohodnotným LTE pripojením a Snapdragon 835 si poradí aj s natívnymi aplikáciami systému Windows. Trik spočíva emulácii architektúry x86.

Čipset Snapdragon 835 nájdeme napríklad vo vlajkových lodiach Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+. Obdržal ho HTC U11, poháňať bude OnePlus 5 a taktiež ďalšie vrcholové smartfóny, ktoré sa v druhom polroku objavia na trhu.

Výrobca Qualcomm sa tak slabého dopytu istotne neobáva. Práve naopak. Moderné prenosné počítače sa postarajú o ďalší odbyt výkonnostnej jednotky. Snáď sa Intel na Qualcomm kvôli tomu nenahnevá.