Úvod Výrobcovia Meizu Meizu predstaví nový smartfón, ktorý bude špeciálne navrhnutý pre zákazníkov mimo Číny

Meizu predstaví nový smartfón, ktorý bude špeciálne navrhnutý pre zákazníkov mimo Číny

0

Čínska spoločnosť Meizu zajtra predstaví nové zariadenie, smartfón, ktorý bude dôležitejší, ako sa na prvý pohľad môže zdať. 

Ako uviedol šéf marketingu spoločnosti Meizu v rozhovore pre DigitalTrends, nové zariadenie bude vyslovene určené pre medzinárodných zákazníkov, teda tých, pochádzajúcich z krajín mimo domovskej Číny.

Spoločnosť Meizu až doteraz produkovala zariadenia, ktoré boli priamo určené pre domáci trh.

Meizu v minulom roku dodalo svojim zákazníkom cez 22 miliónov kusov smartfónov. Len 2 milióny z nich pritom opustilo hranice domovskej Číny.

Online dostupnosť niekoľkých smartfónov Meizu prilákala zákazníkov z niektorých častí Európy alebo Južnej Ameriky.

Meizu MX4

Žiadne detaily o zajtrajšom predstavení nie sú známe. Ťažko tiež povedať, čo sa ukrýva za cielením na medzinárodných zákazníkov.

Predpovedať môžeme kompatibilitu s frekvenciami sietí prevádzkovanými v Európe alebo nové používateľské prostredie. Obyvatelia Číny majú radi farebné a používateľské prostredia rôznych výrobcov, pričom v Európe je to skôr naopak.

Podľa slov šéfa marketingu sa však máme na čo tešiť. Uviedol, že spoločnosť Meizu aj v roku 2017 dokáže, že patrí medzi inovátorov na trhu so smartfónmi.

Inovatívny prístup sme videli už v minulosti. V roku 2014 uzrel svetlo sveta model MX 4 Pro, ktorého snímač odtlačkov reagoval na obyčajný dotyk. Dovtedy ste museli prstom po snímači kĺzať zhora smerom dole. Medzi takéto smartfóny patril napríklad Samsung Galaxy Note 4.

Meizu MX6

Meizu MX 6 z minulého roka sa pre zmenu chválil najrýchlejším fotoaparátom, ktorý dokázal zaostriť a zhotoviť snímku iba za 319 ms.

Meizu tiež pracuje na rýchlom nabíjaní. Začiatkom tohto roka výrobca demonštroval technológiu Super mCharge, ktorá dokázala nabiť batériu na 100-percentnú kapacitu za krátkych 20 minút.

Čo si Meizu pre nás, ne-čínskych zákazníkov pripravilo, sa dozvieme už zajtra. Pravdepodobne uvidíme dobre vybavený a cenovo dostupný smartfón, ktorý by mohol pokojne niesť označenie Meizu M5c. Radi sa však necháme prekvapiť.