Meizu počas Mobile World Congress 2017 v Barcelone nepredstavil ani jeden telefón, čo je rozhodne škoda. Čo však predstavil je nová verzia ich technológie rýchleho nabíjania, mCharge.

Ide o technológiu, ktorá dokáže nabiť telefón z 0 na 60 % za krátkych 10 minút. Do 100 % ju dotlačí za ďalších 10 minúť. Z 0 na 100 % to tak zvláda za neuveriteľných 20 minút.

Super mCharge je štvrtá generácia technológie rýchleho nabíjania z dielne Meizu. Podľa spoločnosti ich nabíjačka nesie špecifikáciu 11V/5A, vďaka čomu je schopná doručiť 55W prúdu, čo je samo o sebe neuveriteľné. Pre porovnanie, najrýchlejšie nabíjačky, resp. systémy, ktoré boli doteraz predstavené ponúkali menšiu než polovičnú rýchlosť. Išlo napríklad o VOOC od Oppo alebo TurboCharger od Motoroly.

Nová technológia dokáže telefón bezpečne nabiť z 0 na 100 % za 20 minút

 

Spoločnosť spolu s nabíjačkou musela vylepšiť aj USB kábel, ktorý vydrží dobrých 10 000 vsunutí a dokáže poňať až 160W prúdu (20V/8A).

Meizu tvrdí, že ich nová batéria aj po 800 nabíjacích cykloch poskytne približne 80 % z celkovej kapacity, čo je vynikajúci výhľad do budúcnosti.

Super mCharge je najrýchlejšie riešenie

Samozrejme, otázka, ktorú si asi kladiete, je teplo, resp. jeho prebytok. Neprehreje sa vám telefón a nezačne horieť? Predsa len sme videli, čo sa stalo s Galaxy Note 7. Meizu tvrdí, že ich dokázali vylepšiť efektívnosť nabíjania o 9 %, vďaka čomu sa posúva na hranicu 98 %.

Najvyššia nameraná teplota batérie počas testovacieho nabíjania bola 39 stupňov Celzia, čo vôbec ale vôbec nie je zlé. Znamená to, že zariadenie s touto technológiou budete môcť relatívne pohodlne používať aj počas nabíjania.

Háčik? Technológia nie je pripravená pre komerčné nasadenie. Zmeniť sa to má v časovom horizonte 1 až 2 rokov.