Úvod Výrobcovia Xiaomi Keramická verzia Xiaomi Mi 6 vstúpila dnešným dňom do predaja

Keramická verzia Xiaomi Mi 6 vstúpila dnešným dňom do predaja

1
Xiaomi Mi6
Xiaomi Mi6

Xiaomi Mi 6 je už pár týždňov dostupný na trhu v Číne, no na jeho najvyššiu verziu z keramiky si museli zákazníci počkať až do dnešného dňa. 

Xiaomi Mi 6 sa okrem keramického tela chváli plnohodnotnými high-end parametrami alebo orámovaním okolo duálneho fotoaparátu z 18K zlata.

Keramický Xiaomi Mi 6 sa začal predávať v Číne dnes, presne o desiatej hodine čínskeho času. Po krátkej chvíli sa však vypredal aj napriek tomu, že jeho cena nie je úplne tradične čínska.

Zaplatiť za smartfón 400 eur nie je málo, no cena čínskych záujemcov neodradila. Xiaomi Mi 6 je vybavený 5,15″ FHD displejom a hlavne čispetom Snapdragon 835, ktorému sekunduje 6 GB RAM a 128 GB úložisko.

Za menej peňazí tak dostanete veľa výkonu a určite aj štýl. Keramický Xiaomi Mi 6 vyzerá jednoducho skvelo.

Xiaomi Mi 6
Xiaomi Mi 6 © Xiaomi

Informácia o takmer okamžitom vypredaní je určite pozitívna, no nie jedinečná. Je viac ako isté, že k dispozícii bol iba obmedzený počet kusov.

Xiaomi Mi 6 v najvyššej konfigurácii s trhovým nástupom meškal. Výrobca sa potýkal s nedostupnosťou niektorých komponentov, pričom najviac postrádal spomínanú procesorovú sadu SD 835 a keramické šasi.

Čínski výrobcovia zároveň striehnu na pomer medzi dopytom a ponukou. Do predaja neuvedú stovky tisíc zariadení tak ako „veľkí“ výrobcovia. Skladom je často dostupný len obmedzený počet kusov.

Xiaomi Mi 6
Xiaomi Mi 6 © Xiaomi

Výrobcovia takýmto spôsobom dokážu lepšie riadiť výrobný proces a udržať efektívny cash flow. V sklade sa im skrátka neváľajú vyrobené a nepredané zariadenia.

Informácie o okamžitom vypredaní zároveň evokujú enormný záujem, čo môže prilákať len ďalších záujemcov.

Pokiaľ vám predstavenie Xiaomi Mi 6 uniklo, všetky informácie nájdete v minulom článku >na tejto adrese<.