Tento, resp. už aj minulý rok by sa dal opísať ako rok duálnych fotoaparátov na smartfónoch. Nie každý duálny fotoaparát si je však rovný. Jedným z najlepších smartfónov s duálnym fotoaparátom je bezpochyby Huawei Mate 9, ktorého si BLUBOO vybral ako hlavného rivala v porovnaní s ich novým BLUBOO D1.

Hardvérové rozdiely medzi BLUBOO D1 a Huawei Mate 9 sú obrovské. Mate 9 ponúka duálny fotoaparát s podpisom Leica zložený z 12 Mpx RGB senzora a 20 Mpx senzora, ktorý fotí len čiernobiele zábery pre zachovanie čo najdetailnejšej snímky. BLUBOO D1, na druhú stranu, ponúka duálny fotoaparát zložený z 8 Mpx senzora od Sony a 2 Mpx senzora určeného pre zbieranie dát o hĺbke snímky. Ako by vám mnohí fanúšikovia fototechniky povedali, rozlíšenie nie je všetko. Poďme sa pozrieť, ako to vyzerá v praxi.

Ako môžete vidieť vo videu, BLUBOO D1 nefotí tak zlé fotky, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Je však hneď jasné, že Mate 9 má na vrch nielen v ostrosti, ale aj čo sa farebnej reprodukcie týka. V porovnaní s BLUBOO D1, ktorý stojí len 70 dolárov ten rozdiel až tak veľký nie je.

Čo sa špecifikácií týka, BLUBOO D1 ponúka 5,0-palcový HD displej, štvorjadrový procesor MediaTek MT6580A, 2 GB operačnej pamäte RAM16 GB vnútorného úložiska rozšíriteľného o ďalších 256 GB. Nechýba ani predný fotoaparát s rozlíšením 5 MpxLED blesk, ktorý vás ožiari mäkkým svetlom. D1-tku poháňa 2 600 mAh batéria a Android 7.0 Nougat. Výbavu zakončuje snímač odtlačkov prstov uložený na zadnej strane, dual SIM slot a spomínaný microSD slot.

Model D1 je dostupný v troch farebných prevedeniach: čiernom, zlatom a modrom. Ak sa vám takto vybavený smartfón za 70 dolárov pozdáva, môžete si ho zakúpiť na odkazoch nižšie.