Úvod Smartphony Aktualizácie Vlastníte LG G4 z roku 2015? Aj vás dobehne aktualizácia na Android...

Vlastníte LG G4 z roku 2015? Aj vás dobehne aktualizácia na Android Nougat

2
LG G4

Na smartfón LG G4 si v redakcii spomíname dobre. Označili sme ho ako kráľa ergonómie. Pod tento titul sa podpísala zadná strana z pravej kože, mierne zakrivený dizajn, ideálny rozmer a váha.

Kórejský gigant LG nemal v pláne pripraviť pre tento model aktualizáciu na najnovší Android 7.0 Nougat. LG G4 bol predstavený v roku 2015 a dvojročný cyklus aktualizácií mal tým pádom skončiť v tomto roku.

Spoločnosť LG však svoje plány prehodnotila a aktualizácia na poslednú iteráciu operačného systému Android príde pre tento smartfón ešte v aktuálnom roku 2017. Nebude jediný. Update sa bude týkať aj modelu LG V10.

Podľa správy juhokórejskej tlačovej agentúry Yonhap mal výrobca svoje plány prehodnotiť na základe sťažností zákazníkov. Podľa nich boli porušené ich spotrebiteľské práva a kórejské LG námietky uznalo.

LG G4
LG G4 prišiel na trh s OS Android vo verzii 5.1 Lollipop

Dostupnosť

Aktualizácia pre LG V10 bude dostupná v druhej polovici roka 2017, zatiaľ čo pre LG G4 až v treťom štvrťroku 2017. Pozor, aktualizačný plán sa vzťahuje na juhokórejské modely oboch smartfónov. Samsung aj LG zvyknú rozposielať aktualizácie najskôr v domovskej krajine a až potom v ostatných častiach sveta.

Vlastnící dotknutých modelov, ktorí žijú v USA, v Európe alebo v iných lokalitách sveta, budú v priebehu tohto roka informovaní o konkrétnejšom aktualizačnom harmonograme. Update ich teda neminie tiež.

K TÉMERECENZIA LG G4: Kráľ ergonómie