Úvod Hry Hra Ingress príde v novej verzii! Sci-fi dielo v rozšírenej realite ešte...

Hra Ingress príde v novej verzii! Sci-fi dielo v rozšírenej realite ešte v tomto roku

1
Ingress

Podujatie MWC 2017 sa netočí len okolo hardvéru, ale aj softvéru. John Hanke, riaditeľ vývojárskej spoločnosti Niantic Labs, ktorá stojí za hrou Pokémon Go, prezradil pár zaujímavých informácií. 

Najskôr hovoril o úspechoch hry Pokémon Go, okolo ktorej vznikol na krátku chvíľu poriadny ošiaľ. John uviedol, že hráči od spustenia hry pochytali až 88 miliárd virtuálnych zvieratiek.

Bez mobilnej konektivity by sa lovenie nezaobišlo. Hráči spolu prečerpali neuveriteľných 44 petabajtov mobilných dát, čiže 44000 terabajtov. Hra Pokémon Go zaznamenala 650 miliónov stiahnutí, pričom tento údaj zahŕňa všetky platformy, na ktorých bol titul dostupný. Hráči pri chytaní Pokémonov nachodili 8,7 miliardy kilometrov.

Hra tento rok dostala aktualizáciu, ktorá ju obohatila o 80 nových Pokémonov. Hra dostane v tomto roku tri ďalšie aktualizácie, ktoré prinesú podstatné novinky. Tvorca ich bližšie nešpecifikoval (PvP súboje?).

Ingress

Hre Pokémon Go predchádzal titul Ingress. Ten nie je ani z ďaleka tak obľúbený, no mnohým sa páči oveľa viac. Princíp je rovnaký, no dej úplne iný. Hra je poňatá vo futuristickom štýle a musíte v nej v rámci rozšírenej reality obsadzovať tzv. portály.

Ingress
Používateľské prostredie hry Ingress

Tie sa samozrejme nachádzajú v skutočnom svete a často ide o kultúrne pamiatky, významné miesta a podobne. Hra je kooperatívna a bojujú v nej proti sebe dve frakcie, osvietených a odporcov. Možností a funkcií v hre je ďaleko viac a ich podrobnejší popis nájdete v obchode Google Play alebo tiež na Wikipédii.

John Hanke na podujatí MWC 2017 spomenul aj hru Ingress, pričom nesmierne potešil všetkých jej fanúšikov. John potvrdil, že neskôr v tomto roku príde na trh nová verzia pôvodnej hry. O detailoch nehovoril, spomenul len, že pracujú aj na ďalších projektoch. Pôvodná hra Ingress zaznamenala 200 miliónov stiahnutí.

Ak je pre vás táto hra neznáma, určite si pozrite trailer nižšie, za ktorý by sa nehanbil žiadny popredný sci-fi film.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nianticproject.ingress“]