Úvod Smartphony Aktualizácie Pozor, aktualizácia pre Samsung Galaxy S6 a S6 edge je v Európe...

Pozor, aktualizácia pre Samsung Galaxy S6 a S6 edge je v Európe opäť spustená!

8
Samsung Galaxy S6 edge

Pred dvoma dňami sme vás informovali, že Samsung zastavil aktualizáciu na najnovšiu verziu operačného systému Android pre smartfóny Galaxy S6 a Galaxy S6 edge. Dôvodom boli kvalitatívne nedostatky. 

Samsung vtedy neupresnil, kedy budú problémy s aktualizáciou odstránené. Našťastie sme dlho čakať nemuseli. Aktualizácia sa začala opätovne šíriť dnes vo Veľkej Británii a v ostatných európskych krajinách.

Spomínané sú Nemecko, Taliansko a Švajčiarsko, výnimkou však určite nebude ani naša lokalita. Doručovanie aktualizácií prebieha postupne, čiže sa môžu objaviť v nasledujúcich dňoch. Zároveň ide o poslednú veľkú aktualizáciu pre smartfóny Galaxy S6 a Galaxy S6 edge.

aktualizácia
Samsung Galaxy S6 edge

Ich dvojročný cyklus softvérovej podpory pomaly končí. Napriek tomu budú ich vlastnici pracovať s poslednou verziou OS Android Nougat, ktorá prináša niekľoko vylepšení a hlavne bezpečnostné opatrenia. Aktualizácia na poslednú verziu OS Android je veľká 1,3 GB, preto odporúčame pre jej stiahnutie použiť WiFi pripojenie. Nejaký čas zaberie aj jej inštalácia.

Pokiaľ aktualizáciu obdržíte, budeme radi, ak nám zašlete snímku obrazovky a podelíte sa s nami o pozitívne, poprípade negatívne dojmy z novej verzie softvéru. Zaujíma nás hlavne stabilita a výdrž batérie po aktualizácii.

KONTEXT: Samsung odkladá aktualizáciu na Android Nougat pre Galaxy S6 a Galaxy S6 edge