Úvod Novinky Android ŠTATISTIKA: Android Nougat konečne nad jedným percentom. Lollipop stále vládne

ŠTATISTIKA: Android Nougat konečne nad jedným percentom. Lollipop stále vládne

1

Tak ako minulý mesiac, aj tento spoločnosť Google zverejnila štatistiku, ktorá hovorí o trhových podieloch jednotlivých verzií operačného systému Android.

Oproti minulému mesiacu sa toho veľa nezmenilo. Verzia Lollipop stále dominuje aktívnym smartfónom s operačným systémom Android. Jej podiel poklesol iba o 0,5 percenta. Aktuálne na tejto verzii beží 32,9 % zo všetkých smartfónov.

Na februárových údajoch je vidieť, že sa avizované aktualizácie na verziu Nougat začiatkom roka skutočne rozbehli. Alebo skôr začali kráčať. Android Nougat pre zmenu o 0,5 % stúpol. Momentálne beží na 1,2 % zo všetkých smartfónov. Polepšil si aj Android Marshmallow, a to o viac ako jedno percento.

Podiel najnovšej verzie Nougat ale aj verzie Marshmallow bude v tomto roku rásť. Na podujatí MWC 2017 a počas prvého polroka 2017 bude predstavených niekoľko vlajkových modelov, ktoré prídu s najnovšou verziou Androidu už od výroby.

Verzia Marshmallow začne v kraľovaní postupne nahrádzať čoraz staršiu verziu Lollipop. Detailné informácie o trhových podieloch si môžete pozrieť v tabuľke nižšie. Na akej verzii beží vaše mobilné zariadenie?

Android
Štatistika za obdobie siedmich dní (končiac 6. feb. 2017) Verzie s podielom nižším ako 0,1 % neboli zahrnuté

Predošlé dva mesiace

Január

Štatistika za obdobie siedmich dní (končiac 9. jan. 2017) Verzie s podielom nižším ako 0,1 % neboli zahrnuté

December 2016

Štatistika za obdobie siedmich dní (končiac 1. dec. 2016) Verzie s podielom nižším ako 0,1 % neboli zahrnuté