Úvod Novinky Aktuálne Slováci POZOR! Na Facebooku je ošiaľ za falošným 100 € Tesco kupónom,...

Slováci POZOR! Na Facebooku je ošiaľ za falošným 100 € Tesco kupónom, je to podvod!

4

Ak niečo vyzerá veľmi dobre, v dnešnej dobe tomu tak pravdepodobne nie je. Toť príbeh ďalšieho na Facebooku, ktorý sa snaží nachytať nič netušiacich ľudí. Stačí odpovedať na pár otázok a 100 € kupón je na ceste. Alebo nie?

Podvod sa rýchlosťou blesku šíri celým Facebookom. Zdieľajú ho nielen technicky menej zdatní ale prekvapivo aj tí, ktorí bežne na podobné podvody nenaletia. Samotná spoločnosť (Tesco) však tvrdí, že žiadnu podobnú akciu, ani kupón momentálne neevidujú. Ide teda o podvod.

Pozor, ide o PODVOD! Nenechajte sa zlákať súťažami, ktoré nie sú na našej oficiálnej Facebook stránke,“ upozorňuje Tesco na svojom Facebooku.

Podvodný kupón za posledných pár hodín stihol svojou hodnotou zlákať niekoľko tisíc ľudí.

„Robia ich podvodníci, ktorí vás chcú obrať o peniaze, získať vaše údaje do databáze alebo môže ísť aj o vírus. Prosíme, zdieľajte tento príspevok medzi priateľmi, aby ste ich uchránili od nepríjemností,“ informuje reťazec v oficiálnom stanovisku.

Výskumník a analytik malvéru v ESETe, Lukáš Štefanko podvod podrobil analýze. „Kliknutím na odkaz ho len (kupón) dobrovoľne šírite medzi svojich priateľov na Facebooku. Po otvorení odkazu a preklikaní sa cez všetky otázky žiada táto stránka zdieľanie a odoslanie 10 priateľom. V konečnom dôsledku žiada kontaktné údaje alebo zaslanie SMS správy na aktivovanie predplatenej služby mobilného obsahu, ktorého cena sa môže vyšplhať až na 6 €za týždeň,“ vysvetľuje Štefanko.

Tak pozor, všetci! Dajte o tom vedieť aj svojim známym!