Novinky z dielne Samsungu sa posúvajú dizajnom aj výbavou do vyššej triedy, ale s príjemnou cenou. Oslovia milovníkov selfie, elegantného dizajnu, ale aj používateľov, ktorí oceňujú technológie. Na výber sú dve veľkosti displeja – 4,7-palcová v prípade Galaxy A3 a 5,2-palcová pri Galaxy A5. Bohatá je aj výbava.

Obe novinky, ktoré sú v poradí už treťou generáciou modelového radu Galaxy A, sa snažia priblížiť prémiovým modelom. A darí sa im to po každej stránke. Samsung pre ne pripravil kovový rám a zadný kryt je vybavený 3D sklom, čo umocňuje dojem luxusu. Vďaka vylepšenému fotoaparátu a domovskému tlačidlu sú telefóny kompaktnejšie než predchádzajúce modely a pohodlne sa držia aj používajú. Každého nadchne úplne zarovnaný objektív fotoaparátu, ktorý nevystupuje zo zadnej strany telefónov a nenarúša tak ich krivky. Smartfóny Galaxy A3 a A5 (2017) sú k dispozícii až v štyroch štýlových farebných odtieňoch – Black Sky, Gold Sand, Blue Mist a Peach Cloud.

Milovníci selfie zaplesajú

Pokročilé funkcie predného aj zadného fotoaparátu ponúkajú super presné automatické zaostrovanie, vďaka ktorému môžete urobiť živé a jasné fotografie, a to aj pri slabom osvetlení. Jednoduchým dotykom kdekoľvek na displeji môžete urobiť s Galaxy A5 (2017) selfie vo vysokom rozlíšení, k čomu prispieva možnosť presunúť si tlačidlo fotoaparátu. Použitie displeja namiesto blesku zase umožňuje urobiť jasnejšie snímky. Fotoaparáty telefónov Galaxy A (2017) ponúkajú aj jednoduchšie ovládanie, ktoré vám umožňuje rýchlo prepínať medzi rôznymi režimami a okamžite použiť prednastavené filtre pre pridanie obrazových efektov. Svoje zábery tak dovediete k dokonalosti . Zároveň ich môžete obohatiť o nové farebné odtiene. K dispozícii je napríklad aj špeciálny režim Food mode, ktorý optimalizuje a vylepšuje farebné podanie a kontrast foteného jedla. Rozlíšenie predného fotoaparátu je pri Galaxy A3 (2017) 8 MP a v prípade Galaxy A5 (2017) až 16 MP. Hlavné fotoaparáty majú rozlíšenie 13 a 16 MP. Všetky fotoaparáty majú svetelnosť F1.9.

Bezpečnosť, odolnosť a zálohovanie sú samozrejmosť

Galaxy A (2017) dostali do výbavy aj zvýšenú odolnosť voči prachu a vode. Krytie IP68 je zárukou, že aj nepríjemná udalosť s rozliatou vodou sa skončí happyendom. Zabezpečený priečinok zase uzamkne alebo oddelí vaše citlivé dáta a vybrané aplikácie od bežného obsahu vo vašom telefóne.Priečinok obmedzí aj nutnosť neustáleho prihlasovania sa vďaka jednorazovej autentifikácii. Na smartfóny Galaxy A (2017) sa môžete skrátka spoľahnúť. Všetky svoje dáta môžete zálohovať, aktualizovať a synchronizovať s účtom na Samsung cloud, na ktorom získate až 15 GB úložného priestoru a budete mať istotu, že sa všetky nachádzajú presne tam, kde potrebujete. Ďalším elementom bezpečnosti je snímač odtlačkov prstov, ktorý je istotou, že sa do vášho Galaxy A (2017) nikto okrem vás nedostane.

Ďalšia výbava

Samsung Galaxy A (2017) disponujú aj väčšími kapacitami batérií, takže ich nebudete musieť tak často nabíjať. Nabíjanie sa realizuje prostredníctvom USB-C kábla, čiže sa nemusíte zamýšľať, ako ho k telefónu pripojiť. Pri maximálnom vyťažení oceníte podporu rýchleho nabíjania (Galaxy A5), či možnosť zväčšiť pamäť prostredníctvom microSD karty až do veľkosti 256 GB. Novinkou prevzatou z vyšších modelov je technológia Always On, s ktorou máte aktuálny čas aj dátum na displeji telefónu kedykoľvek potrebujete.

www.samsung.sk