Úvod Výrobcovia Huawei Huawei Watch 2 oficiálne: Dve verzie, nadštandardná výbava aj dizajn

Huawei Watch 2 oficiálne: Dve verzie, nadštandardná výbava aj dizajn

1

Čínsky gigant Huawei aktuálne predstavil dvojicu inteligentných hodiniek Huawei Watch 2 a Huawei Watch 2 Classic. Už na prvý pohľad ide o konkurenciu pre Gear 3 od Samsungu. 

Huawei Watch prvej generácie patrili medzi najlepšie inteligentné hodinky vôbec. Výrobcovi sa pri nich podarilo skĺbiť prevedenie a vzhľad klasických náramkových hodiniek s najnovšími technológiami. Druhá generácia ide v rovnakých stopách, no jej dizajn dostal novú tvár.

Dobrou správou je, že oba modely hodiniek disponujú (takmer) rovnakou výbavou. Ich podstatný rozdiel teda tkvie len v dizajne. Do hodiniek Huawei Watch 2 môžete vložiť SIM kartu a využívať mobilnú LTE konektivitu. Samozrejmosťou je operačný systém Android Wear 2.0. Môžete inštalovať samostatné aplikácie, prispôsobiť si vzhľad ciferníkov alebo iných estetických prvkov celého rozhrania.

Huawei Watch 2
Športovejšie Huawei Watch 2

Oba modely prichádzajú s integráciou služby Google Assistant a s podporou pre Android Pay. Pre využívanie platobnej služby Android Pay potrebujete NFC čip. Vo výbave ho majú ako hodinky Watch 2 tak Watch 2 Classic.

Huawei Watch 2
Elegantné Huawei Watch 2

Športové ladenie modelu Watch 2 prezrádzajú vymeniteľné silikónové náramky, zatiaľ čo klasický model ponúkne náramky z kože a telo z ušľachtilej nehrdzavejúcej ocele. Dvojica hodiniek disponuje GPS čipom, snímačom tepovej frekvencie alebo krytím IP 68. Parametre oboch modelov vidíte v tabuľke nižšie.

[table id=70 /]

Dostupnosť a cena

Hodinky sa začnú predávať tento marec v Španielsku, Francúzsku, Portugalsku, Taliansku, Nemecku a v Číne. Ostatné trhy prídu na rad v apríli. Cena modelu Watch 2 bude začínať na sume 329 eur, respektíve 399 eur v prípade modelu Watch 2 Classic.

Neskôr v tomto roku uvidíme aj model Huawei Watch 2 Porsche Design. Po funkčnej stránke budú tieto hodinky zrejme rovnaké ako aktuálne predstavená dvojica. Líšiť sa budú konštrukciou a typickým vzhľadom značky Porsche Design. Ich cena je zatiaľ neznáma, no určite bude vyššia, ako už spomínané sumy pri aktuálnych modeloch.