Ak obľubujete jednoducho poňaté logické hry a radi si namáhate mozog riešením rôznych výziev, vašej pozornosti by nemala ujsť hra Cubus – Block Slide Puzzle.

Hra Cubus – Block Slide Puzzle sa v obchode Google Play nachádza od minulého roka. Jej autorom je slovenský vývojár Ivan Klčo, ktorý pracuje v známom hernom štúdiu Bohemia Interactive. Ivan pracuje ako script leader na hernom projekte DayZ a hru Cubus vytvoril vo svojom voľnom čase.

Princíp hry tkvie v posúvaní farebných blokov na ich vyznačené miesto. Konať tak budete musieť v rámci obmedzeného počtu ťahov. Čím menej ťahov vykonáte, tým vyššie skóre získate. Náročnosť úrovní v hre príjemne stúpa. Prvé úrovne budete prekonávať na prvý pokus, no postupne sa budete potiť viac a viac.

Cubus

Členitosť herného poľa bude väčšia, a to aj počet blokov, ktoré musíte inteligentne presunúť na správne miesta. Pozor, rolu zohráva aj poradie, v akom budete bloky posúvať. Pri nesprávnom vyhodnotení postupu sa môžete zaseknúť a budeme musieť level absolvovať od znovu alebo si pomôžete ťahom vzad.

Cubus

Hra si nezaslúži pochvalu len za hrateľnosť alebo zdravo nastavenú náročnosť. Strohá minimalistická grafika je trendová, vizuálne príťažlivá a zároveň originálna. Počas hrania sa ocitnete v tmavom prostredí, v ktorom dominuje červená farba posúvateľných blokov. Samozrejmosťou je integrácia s aplikáciou Hry Google Play, v ktorej nájdete rebríčky úspechov a ocenenia za váš herný pokrok. V hre vás čaká niekoľko desiatok úrovní a pre zábavu s ňou nepotrebujete ani výkonné zariadenie.

Cubus

Aktualizácia

Titul Cubus – Block Slide Puzzle dobehne v najbližších dňoch aktualizácia, ktorá pozmení niektoré prvky a pridá nové funkcie. V prvom rade zmiznú všetky zobrazované reklamy. Hra bude aj naďalej k dispozícii na stiahnutie zadarmo.

Monetizáciu zastreší pridaný obchod, v ktorom si budete môcť za pár drobných dobrovoľne zadovážiť smaragdy ako hernú menu, kroky späť, ktorými môžete počas hrania napraviť chyby, alebo nápovedy, ktoré vám pomôžu neprekonateľný level vyriešiť. Pribudne tiež druhý herný režim pre všetky úrovne.

Keďže hra pracuje aj v offline režime, dlhé chvíle zabijete prakticky kedykoľvek a kdekoľvek. Len sa pri hre nezabudnite. Vie byť pekne návyková a neprekonaný level vám nemusí dať pokoj.

Cubus

Cubus – Block Slide Puzzle nájdete v obchode Google Play, kde vás presmeruje odkaz nižšie. Autor hry sa určite poteší každej konštruktívnej spätnej väzbe, ktorú od vás dostane.

Zanechať mu ju môžete priamo v obchode Google Play v rámci hodnotenia alebo komentárov. Nápady na zlepšenie tiež uvíta na e-mailovej adrese cubus.simpleart@gmail.com. Podporte slovenský vývoj a vyskúšajte túto podarenú hru zameranú na logické riešenia.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SimpleArt.Cubus“]