Úvod Výrobcovia Samsung Toto je Samsung Galaxy A5 pre rok 2017. Odhalený bude začiatkom budúceho...

Toto je Samsung Galaxy A5 pre rok 2017. Odhalený bude začiatkom budúceho roka

1

Obľúbená Galaxy A línia kórejského giganta Samsung dostane nových reprezentantov pre rok 2017. Pôjde o model Galaxy A3, Galaxy A5 alebo Galaxy A7.

So stúpajúcimi označeniami bude stúpať aj ich výbava, rozmer a v neposlednom rade cena. Čerstvo zverejnené správy sa týkajú zlatej strednej cesty tejto línie, čiže modelu Galaxy A5.

Už v novembri boli známe farebné prevedenia zariadenia. Čierna, zlatá, ružová a modrá farba bude istotou, čo dokazujú aj aktuálne novinárske náhľady. Viac ako farba je ale podstatnejšia výbava.

Samsung Galaxy A5 bude univerzálny. Ani veľkú, ani malú obrazovku bude charakterizovať rozmer 5,2″ pri zaužívanom a dostatočne jemnom FHD 1080p rozlíšení. V rovnakých stopách pôjde tiež „motorizácia“. Čipset Exynos 7880 bude spolupracovať s grafickou jednotkou Mali-T860. Je možné, že pre niektoré trhy sa objaví model s podobne výkonným čipom od Qualcomm-u.

samsung galaxy a5

3 GB operačnú pamäť bude dopĺňať 32 GB interné úložisko. 3000 mAh batéria, ktorú nabijeme pomocou USB typ C konektora, si bude musieť poradiť aj so 16 Mpx fotoaparátom alebo Androidom vo verzii 6.0 Marshmallow. Aktualizácia na verziu Nougat bude samozrejmosťou.

Asi už nikoho neprekvapí použitie snímača odtlačkov prstov a naopak, zaujať môže odolnosť voči vonkajším vplyvom v rámci certifikácie IP68. Samsung Galaxy A5 pre rok 2017 ešte nedostal európsku cenovku.

Tú sa dozvieme až pri ohlásení trhovej dostupnosti. K tomu výrobca pristúpi začiatkom budúceho roka, kedy bude inovovaný modelový rad predstavený. Na um prichádza podujatie CES 2017 v Las Vegas (január 2017) alebo trochu neskoršie MWC 2017 (február) v Barcelone. Odhadujeme, že model Galaxy A5 bude stáť v rozmedzí od 300 do 400 eur.