Úvod Zariadenia Smartwatch Huawei Fit oficiálne: Inteligentné hodinky hlavne pre nadšencov športu

Huawei Fit oficiálne: Inteligentné hodinky hlavne pre nadšencov športu

0

Skombinovať slušne vyzerajúce hodinky s nástrojom pre presné meranie pohybových aktivít najnovšie dokázal Huawei. Koncepciu reprezentujú hodinky Huawei Fit.

Tie, na rozdiel od mnohej konkurencie, nepracujú na softvérovej platforme Android Wear. Huawei ich vybavil veľmi jednoduchým operačným systémom, ktorý pre svoj chod a prácu využíva len tie najnutnejšie komponenty.

Výsledkom je minimálna spotreba energie v kontraste s častým a cieleným sledovaním všetkých pohybových, resp. športových aktivít. Výsledok? 2 hodiny nabíjania udržia Huawei Fit v chode 6 dní.

Pod lukratívnu výdrž sa podpísal tiež e-ink LCD displej, ktorý je tvorený tzv. elektronickým atramentom a jeho priemer je presne jeden palec (2,54 cm – 208 x 208 pixelov). Displej používa aj senzor okolitého svetla, ktorý prispôsobí jeho zobrazovacie vlastnosti pre tmavú noc a iné svetelné podmienky.

© .pocket-lint.com
© .pocket-lint.com

Hodinky pripojíte k smartfónu pomocou technológie Bluetooth 4.2 a nemusíte sa ich báť používať ani za daždivého počasia alebo pokojne tiež v bazéne (IP 68). Len 80 mAh batéria napája aj snímač srdcového tepu a GPS senzor.

Huawei Fit vám predostrú všetky potrebné dáta o vašom spánku, chôdzi, behu, bicyklovaní, plávaní, cvičení v posilňovni…možností je neúrekom. Hodinky Huawei Fit vás budú dokonca motivovať k lepším výsledkom. Zabudovaný systém na základe vašich športových preferencií, fyzických atribútov a výsledkov vyhodnotí, ako by ste mali v tréningu pokračovať a kde sú vaše slabé stránky. Okrem „kamošov z posilky“ vám teda do cvičenia budú kecať aj hodinky.

© cNet
© cNet

V obchode Google Play alebo Apple App Store nájdeme aplikáciu, ktorá je určená priamo hodinkám. V nej sa budú nachádzať všetky fitness dáta. Pokiaľ používate inú fitness appku, napríklad Google Fit, UP od Jawbone alebo MyFitnessPal, žiadny strach. Dáta si budú rozumieť aj s nimi.

Ak prepočítame oficiálnu odporúčanú cenu, 117 eur za takého hodinky nie je veľa. Mohli síce podliezť hranicu 100 eur, ktorá by z nich eventuálne spravila vianočný predajný hit, ale nevadí.

Hodinky Huawei Fit sa vzápätí po predstavení objavili v ponuke renomovaného predajcu Amazon.