Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi chce zmeniť trh s fotoaparátmi. Predstavilo dostupnú bezzrkadlovku Xiaomi Yi M1

Xiaomi chce zmeniť trh s fotoaparátmi. Predstavilo dostupnú bezzrkadlovku Xiaomi Yi M1

2
Xiaomi Yi M1

Čínsky výrobca Xiaomi pod svojou značkou XiaoYi (známa aj ako Yi Technologies) už predstavil Xiaomi Yi 2, akčnú kameru, ktorá konkuruje GoPro kamerám nízkou cenou a vysokou kvalitou. Svoje portfólio po novom rozšíri aj o bezzrkadlovku Xiaomi Yi M1.

M1 ponúka 20,16 Mpx snímač od Sony a maximálne nastavenie ISO na hodnotu 25 600. Môžete ale zabudnúť na zabudovaný blesk alebo elektronický hľadáčik. Xiaomi integrovalo aj displej s rozlíšením 720 x 480 s prostredím, ktoré pripomína aplikáciu fotoaparát. Samozrejme, displej vás asi neohúri, našťastie vďaka Wi-Fi a Bluetooth konektivite bude schopní zobrazovať fotky priamo na vašom smartfóne.

Xiaomi Yi M1 dokáže snímať fotografie v 50 Mpx a natáčať 4K video s 30 FPS.

Predaj začína už 23. septembra v domovskej Číne. Bezzrkadlovka bude dostupná v čiernom a bielom prevedení a na výber budete mať z dvoch objektívov. Za 290 eur dostanete fotoaparát s objektívom 12-40mm f/3.5-5.6 alebo za 400 eur si vyberiete drahší variant s objektívom 42.5mm f/1.8.

Dostupnosť mimo čínsky trh je zatiaľ neistá, pravdepodobne sa ale bude dať Xiaomi Yi M1 kúpiť od niektorých slovenských predajcov, ktorí ju zakúpili v Číne. Samozrejme, ceny potom očakávajte vyššie.

Myslíte si, že Xiaomi uspeje aj na trhu bezzrkadloviek?