Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi5s na kvalitných FOTO: Objavili sa len deň pred predstavením

Xiaomi Mi5s na kvalitných FOTO: Objavili sa len deň pred predstavením

3
Ilustračné foto
Už vieme, že čínska progresívna technologická spoločnosť Xiaomi zajtra predstaví nový, či skôr inovovaný smartfón Mi5s. Model Mi5 bol, resp. stále je plnohodnotnou vlajkovou loďou za nevlajkové peniaze.

Smartfóny Xiaomi sú vzhľadom na pomer ich ceny k výbave a používateľskému komfortu veľmi obľúbené. Len systémové prostredie MIUI používa po celom svete viac ako 200 miliónov ľudí. Je teda jasné, že inovovaný model Mi5s bude ostro sledovaný.

Xiaomi Mi5s má byť prvým smartfónom, ktorý dostane do výbavy ultrazvukovú technológiu snímania odtlačkov prstov. Tá pochádza z dielne spoločnosti Qualcomm,s ktorou je tiež spojený výkonný čipset Snapdragon 821, ktorý by sme mali v útrobách Mi5s nájsť. Známa je maximálna 6 GB kapacita RAM alebo najvyššie 256 GB úložisko. Ak k tomu pridáme duálny fotoaparát a prémiové vyhotovenie, určite sa máme na čo tešiť.

© @KJuma
© @KJuma
© @KJuma
© @KJuma

Čínske zdroje ani tentokrát nesklamali. Vďaka nim sa totiž môžeme pozrieť na relatívne kvalitné snímky tohto zariadenia deň pred jeho predstavením. Oficiálne odhalenie sa bude konať zajtra, t.j. 27. septembra 2016. Do predaja zamieri hneď na to, 29. septembra 2016, no zatiaľ však len v domovskej Číne.

© @KJuma
© @KJuma

Mnohí medzinárodní online predajcovia, tak, ako býva zvykom, určite uvedú Xiaomi Mi5s do svojho portfólia v rámci predpredaja. To znamená, že si smartfón objednáte, zaplatíte a doručený vám bude po uplynutí doby predpredaja (napr. jeden mesiac). Pozitívnou daňou za tento systém predpredaja býva často cenové zvýhodnenie oproti plnej cene pri bežnom predaji. Každopádne sme na Xiaomi Mi5s veľmi zvedaví.