Už vieme, prečo nás spoločnosť Vernee nechala čakať na ich nový smartfón s označením Mars až doteraz. Výrobca si počkal na oficiálne odhalenie iPhone 7.

Už pri prvom pohľade na tento smartfón môžeme vidieť podobnosť s čerstvými novinkami z dielne spoločnosti Apple. Vernee Mars bude k dispozícii v dvoch verziách.

Prvý, nižšie radený model, zaútočí na trh už teraz v septembri. Jeho srdce tvorí procesor Helio P10 (GPU Mali T860), ktorému vypomáha 4 GB kapacita operačnej pamäte RAM a 32 GB úložisko štandardu eMMC 5.0 (+microSD podpora). 13 Mpx fotoaparát s clonou f/2.0 a PDAF automatickým zaostrovaním nesie podpis japonského Sony. Vpredu sa usídlila 5 Mpx kamera, pre zmenu z dielne Samsungu. Zaujímavosťou je snímač odtlačkov prstov umiestnený na boku zariadenia.

vernee mars

3000 mAh batéria (rýchle nabíjanie 50 % za 30 min.) si našla miesto v tele veľkom 151,6 x 73 x 7,6 mm. Pracovať budeme s čistou formou operačného systému Android vo verzii 6.0 Marshmallow. Očakávať môžeme update na verziu 7.0 Nougat. Čo sa týka Pro verzie Vernee Mars, tú uvidíme na trhu až v decembri. O pohon tejto verzie sa bude starať čipset Helio P20 a 6 GB operačná pamäť RAM. Zvyšok výbavy je pre túto chvíľu neznámy. Vernee Mars podporuje 4G LTE konektivitu aj v 800 MHz pásme používanom v našich končinách.

vernee mars

Výrobca Vernee pri smartfóne iPhone 7 inšpiroval nielen dizajnom, ale aj konštrukciou. Už skôr sme pri tomto zariadení videli segmenty pre príjem signálu k anténam, ktoré oblúkovito kopírovali vrchné a spodné hrany. Vernee si tiež osvojilo technológiu eloxovania a leštenia pri povrchovej úprave a samozrejmosťou je detailné CNC frézovanie. 98 % konštrukcie smartfónu je zhotovenej z kovu. Ide tak o skutočne celokovový smartfón.

vernee mars

5,5 palcový displej po bočných stranách obopína rámik, ktorý je hrubý len jeden milimeter. Vernee Mars ponúkne tiež zaujímavý pomer displeja k telu, ktorý je na úrovni 80-tich percent. Veľký displej sa tak usídlil v relatívne kompaktnom tele. Pri pohľade na predošlé smartfóny tohto výrobcu asi nikoho neprekvapí nízka cena. 249 dolárov, čiže po prepočte približne 221 eur je skutočne málo. Konkurenciu už tradične vidíme v portfóliu výrobcov Xiaomi alebo Meizu.

vernee mars

Vďaka zľavovému kódu “vernee8Mars” (bez úvodzoviek) pri kúpe tohto smartfónu dokonca dostanete 50 dolárové zvýhodnenie. Kód je platný do 25. septembra 2016 a zoznam predajcov, u ktorých sa dá kupón uplatniť už nájdete na stránkach výrobcu na adrese http://vernee.cc/vernee-mars.

Ak sa vám viac pozdáva smartfón Vernee Mars Pro, jeho cena by mala byť 349 dolárov. Tá je však zatiaľ neoficiálna a počkať si musíte do decembra.