Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5s ŽIVÉ FOTO: Toto je nový, technológiami nabitý Xiaomi Mi 5s!

ŽIVÉ FOTO: Toto je nový, technológiami nabitý Xiaomi Mi 5s!

3

Xiaomi pripravuje výkonnejšiu verziu svojho obľúbeného modelu Mi 5. Volá sa Mi 5s a priniesť by mala niekoľko nových technológií a opäť veľmi rozumnú cenu. Aj preto sú na ňu mnohí fanúšikovia technológií tak zvedaví.

Novinka by mala skombinovať dravú silu čipsetu Snapdragon 821 s grafickým čipom Adreno 530. Spolu so štvorjadrovým procesorom s jadrami o takte 2.15 GHz sa ešte môžete tešiť na 5,15-palcový Full HD (1 920 x 1 080) displej s technológiou Force Touch.

Očakáva sa, že Xiaomi predstaví dve alebo dokonca až tri verzie svojej novinky. Jedna z nich príde s 3 GB LPDDR4 RAM64 GB úložiskom, zatiaľ čo tá druhá prinesie až 4 GB RAM128 GB úložisko. Pošepkáva sa aj o úplnom maxime, modeli so 6 GB RAM256 GB pamäťou.

Zadný fotoaparát ponúkne 16 Mpx rozlíšenie a 4-osovú stabilizáciu obrazu, PDAF zaostrovanie a objektív s clonou f/1.8. Na prednej strane zas stretnete 8 Mpx fotoaparát. Zariadenie má poháňať 3 490 mAh batéria vybavená technológiou Quick Charge 3.0. Chýbať nebude ani predinštalovaný Android 6.0.1MIUI 8.

Na čínskej sociálnej sieti, Weibo, sa v stredu objavila aj fotografia spomínaného zariadenia. Prirodzene, vzhľadom na to, že Xiaomi svoju novinku zatiaľ nepredstavil nemôžeme s istotou tvrdiť, že skutočne ide o Mi 5s. Nasvedčujú tomu ale všetky indície. Najväčším rozdielom je domovské tlačidlo, ktoré už nie je v tvare obdĺžnika ale kruhu.

mi5s