Úvod Výrobcovia ZTE ZTE Axon 7 Mini: Neoficiálne parametre a cenovka 299€

ZTE Axon 7 Mini: Neoficiálne parametre a cenovka 299€

0
ZTE Axon 7 Mini

Štandartný ZTE Axon 7 bol predstavený len pred nedávnom a prišiel ako prvý smartfón s podporou Daydream. Ešte sa u nás ani nezačal predávať a už tu máme info o jeho zmenšenej verzii – ZTE Axon 7 Mini.

Zmenšený variant sa objavil v niekoľkých nemeckých online obchodoch a spolu s parametrami poznáme aj jeho cenu.

Ak ale očakávate zmenšenú vlajkovú loď podobnú ako od japonského výrobcu Sony, tak sa neradujte predčasne. ZTE niektoré špecifikácie osekalo. Jediným upgradom oproti štandartnému Axon 7 je v tom, že mini verzia má navyše Force Touch, ktorý sa nachádza len v 128 GB verzii vlajkovej lodi.

ZTE Axon 7 Mini – nielen zmenšený displej

Cena za ZTE Axon 7 Mini je v nemeckých obchodoch 299€. Čo za túto sumu dostanete? Smartfón bol osadený 5,2-palcovým FullHD displejom (nie až tak mini, však?). Poháňať ho bude slabší 8-jadrový Snapdragon 617 (4 x 1,5 GHz a 4 x 1,2 GHz), ktorému sekunduje 3 GB operačná pamäť. Vnútorné úložisko dostalo kapacitu 32 GB. Slot na microSD karty nechýba.

Zadný fotoaparát nasníma fotky v 16 Mpx rozlíšení, zatiaľ čo selfie fotoaparát len v polovičnom rozlíšení – 8 Mpx. O výdrž sa postará batéria o kapacite 2705 mAh. Ako vidíte, všetky tieto špecifikácie boli osekané oproti väčšiemu súrodencovi.

Dizajn by mal byť rovnaký ako v prípade originálneho ZTE Axon 7. To znamená, že aj lacnejšia mini verzia ponúkne duálne stereo reproduktory. Nechýba NFC alebo podpora pre 2 SIM karty. Predinštalovaným softvérom je Android 6.0 Marshmallow.

Zatiaľ nepoznáme oficiálny dátum predstavenia, ani začiatok predaja, ale usudzujeme, že to bude čoskoro.

Čo poviete na zmenšenú verziu ZTE Axon 7? Oplatí sa za 299€?