Model Thor je vôbec prvým smartfónom čínskeho výrobcu Vernee, ktorý bol, teda vlastne stále je, príťažlivý hlavne kvôli nízkej cene. Tento smartfón dostáva v poradí už druhú aktualizáciu, ktorá vylepšuje niektoré prvky a opravuje drobné chyby.

Vernee Thor išiel do predaja s predištalovaným a hlavne čistým operačným systémom Android 6.0 Marshmallow. V tomto prípade došlo na ešte lepšiu optimalizáciu celého systému a vývojári aktualizáciou otvorili „vrátka“ k zdrojovému kódu.

Cieľom je ponúknuť ľuďom, ktorí si Vernee Thor zakúpili, ešte väčšiu flexibilitu, ktorá teraz plynie z možnosti slobodnej inštalácie Android ROM-iek aj z dielne vývojárov tretích strán. Spomenúť môžeme napríklad nesmierne populárny CyanogenMod. Výrobca okrem toho odstránil bug externej pamäťovej microSD karty, ktorá bránila aktualizáciám. Odteraz ju pri aktualizáciách nemusíte vyberať zo zariadenia. Vylepšenia sa dočkal predný fotoaparát, ktorému sa niekedy podarilo zhotoviť fotografie s neprirodzenými vlastnosťami. Výrobca Vernee aktualizáciou skrátil čas bootovania, teda štartu celého systému, optimalizoval odozvu na dotyky ako aj vyzváňacie tóny.

Vernee Thor

Novinkou je rýchlejšie a presnejšie rozpoznávanie odtlačkov prstov. Aktualizácia ďalej zlepšuje vlastnosti proximity senzora na prednej strane zariadenia. Ak budete po aktualizácii telefonovať s nasadením „flip“ púzdrom, displej pri volaní zhasne a po ukončení hovoru sa opätovne rozsvieti. Optimalizácia aplikácií tretích strán je samozrejmosťou.

Softvérová aktualizácia pre Vernee Thor sa už začala šíriť a majiteľov toho smartfónu dobehne v najbližších dňoch.

Pre pripomenutie, Vernee Thor disponuje 5″ displejom s HD 720p rozlíšením (Gorilla Glass 3), o pohon sa stará procesor MediaTek MTK6753 s taktom ôsmich jadier na úrovni 1,3 GHz a nechýba až 3 GB kapacita operačnej pamäte RAM. 16 GB interné úložisko môžete rozšíriť o ďalších 128 GB prostredníctvom microSD karietKonštrukcia smartfónu je zhotovená zo zliatiny hliníka a titánu, váži 140 gramov a tenká je 7,9 mm. Zariadenie je vybavené 4G konektivitou, snímačom odtlačkov prstov, 13 Mpx /  5 Mpx fotoaparátmi a 2800 mAh batériou aj s podporu rýchleho nabíjania.