© cNet

V momente, keď spoločnosť Xiaomi predstavila 6,44 palcový phablet Mi Max, záujemci o kompaktnosť a výkon stratili aj tú poslednú nádej, že sa nejakého takéhoto smartfónu ešte vôbec dočkajú.

Spoločnosť Sony Mobile navyše len nedávno odrovnala svoju populárnu Xperia Z líniu aj s modelom Xperia Z Compact, ktorý vyhľadávali práve záujemci o menšie uhlopriečky displejov a high-end parametre.

Možno to nebude ani dlho trvať, a presedlať môžu na chystanú novinku z dielne Xioami. O jej názve, resp. označení ešte nič nevieme, vieme však že bude mať kompaktné rozmery, ktoré odrážajú avizovaný 4,3 palcový displej so 720p HD rozlíšením. Pri menšej uhlopriečke takéto rozlíšenie bohate postačuje na jemné a kvalitné zobrazenie obsahu.

xiaomi

Smartfón by mal poháňať procesor Snapdragon 820 spolu s 3 GB kapacitou operačnej pamäte RAM a 32 GB úložiskom. Zdroje hovoria aj o 13 Mpx fotoaparáte na zadnej strane a snímači odtlačkov prstov. Kedy by mohol byť smartfón dostupný prostredníctvom siete rôznych online predajcov je zatiaľ otázne, objavila sa však informácia o cene. Tá by mala po prepočte atakovať 245 € hranicu, či nie je vôbec zlé.