Spoločnosť Xiaomi len pred pár dňami predstavila nadrozmerný smartfón Xiaomi Mi Max a spolu s ním aj veľkú aktualizáciu užívateľského prostredia MIUI. Na podujatí nám však chýbala avizovaná nová generácia fitness náramku MiBand.

Fitness tracker MiBand je jeden z mála produktov spoločnosti, ktorý sa predáva po celom svete. Jeho predajné čísla trhali rekordy a za doslova smiešne peniaze ste získali silikónový náramok s drobným čipsetom pre sledovanie pohybových aktivít a spánku, ktorý bol odolný voči vode a prachu a dokázal vydržať na jedno nabitie pokojne celý mesiac. Náramku chýbal snímač srdcového tepu, čo výrobca napravil novšou verziou zariadenia MiBand 1S.

Na plnohodnotnú novú generáciu sme si museli počkať až doteraz. Spoločnosť mala v plánoch predstaviť Xiaomi MiBand 2 s displejom už tento mesiac, no bližšie nešpecifikované problémy vo výrobnom procese trhový štart oddialili na nevedno kedy. Spoločnosť by jednoducho nedokázala vyrobiť dostatočný počet kusov na to, aby uspokojila dopyt. Riaditeľ partnerskej spoločnosti Huami, Huang Wang, však informoval, že už všetko prebieha tak, ako má a Xiaomi MiBand novej generácie bude dostupný od začiatku júna.

miband2

Keďže náramku pribudol displej, na ktorom sa nám budú zobrazovať informácie o pohybovej aktivite, čas, alebo stav batérie, náklady na výrobu museli stúpnuť. Jeho cena by sa však nemala výrazne líšiť od tej, na ktorú sme pri MiBandoch zvyknutí.