Hugo Barra, VP Xiaomi pri predstavovaní smartfónu Mi4i v Indii © ibtimes.com

Hugo Barra je osobnosť technologického sveta, ktorá ešte v nedávnej minulosti zastupovala pozíciu viceprezidenta a hovorcu pre produktové oddelenie Androidu v spoločnosti Google. Post Hugo opustil a prešiel do spoločnosti Xiaomi, kde pracuje ako hlavný viceprezident.

Na starosti má hlavne potencionálnu expanziu produktov Xiaomi na svetové trhy. Tá sa zatiaľ nekoná a jediným produktom s celosvetovou dostupnosťou je v podstate fitness náramok MiBand. Hugo Barra však na sociálnej sieti Twitter zverejnil zaujímavú grafiku.

Tá priamo odkazuje na podujatie Google I/O, v rámci ktorého má rýchlorastúca čínska spoločnosť Xiaomi predstaviť úplne nový produkt. Nič konkrétne zatiaľ nevieme, indície zo zverejnenej grafiky však napovedajú, že by mohlo ísť o akúsi kombináciu smart televízora či skôr TV boxu s hernou konzolou, ktorá bude bežať na operačnom systéme Android. Predpokladáme, že Google v podobnom duchu predstaví aj novinky ohľadom Android TV.

xiaomi xiaomi_1

Pokiaľ by nebodaj Xiaomi tento produkt vyvinula priamo so spoločnosťou Google, išlo by nie o krok, ale doslova skok v medzinárodnej expanzii. Xiaomi by si tak výrazne polepšila pozíciu na svetovom trhu voči konkurencii. Produkovať niečo s podpisom firmy Google je v tech svete rozhodne uznávaná prestíž. Čo konkrétne nás čaká sa dozvieme už v najbližších dňoch, alebo skôr hodinách. Novinky pozorne sledujeme.