Úvod Google I/O Nová Commuter Trucker bunda od Levi’s spája svet módy a technológií

Nová Commuter Trucker bunda od Levi’s spája svet módy a technológií

1

Už na minuloročnej konferencii Google I/O oznámili Google a Levi Strauss spoluprácu, ktorá sa týka integrovania technológií do oblečenia. Tento počin dostal názov Project Jacquard. Dnes na Google I/O firmy predstavili prvý produkt.

Jeho oficiálny anglický názov je Levi’s Commuter Trucker jacket. Táto bunda je navrhnutá hlavne pre cyklistov a je vytvorená (ako inak) z džínsoviny a utkaná so špeciálnymi vodivými vláknami, ktoré zabezpečia sledovanie vašich ťuknutí (tap) a potiahnutí (swipe). A tieto možnosti ovládania sú rozpoznané smart tagmi, ktoré sú prišité k bunde a majú výzor 4-pinového konektoru. Smart tag zbiera údaje o ťuknutiach a potiahnutiach a pomocou Bluetoothu ich posiela k pripojenému mobilu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=yJ-lcdMfziw

Vo videu vyššie si môžete všimnúť ako cyklista používa kapacitnú časť bundy spolu s LED senzorom, a získava tak inštrukcie, prepína medzi pesničkami, ignoruje hovor alebo obdržiava údaje o najbližších miestach a to všetko bez toho, aby nemusel spúšťať oči z cesty. Dobrou správou je, že aj vývojári tretích strán budú môcť vytvoriť aplikácie a integrovať ich priamo do Project Jacquard aplikácie.

Google a Levi’s si od tejto technológie sľubujú zvýšenú bezpečnosť počas jazdy na bicykli.

Zatiaľ sa jedná len o jedinú spoluprácu medzi týmito firmami, ale pevne veríme, že čoskoro spoja sily s Google aj ostatní fashion výrobcovia.

Commuter Trucker bunda bude dostupná v beta testovaní na jeseň tohto roku. Širšia verejnosť sa jej dočká až na jar 2017. Info o cene ostáva naďalej záhadou.

Zaujala vás Commuter Trucker bunda? Myslíte si, že toto spojenie módy a technológií má budúcnosť?