Úvod Výrobcovia Alcatel Alcatel Flash 2 Plus oficiálne: Stredná trieda za 140 eur

Alcatel Flash 2 Plus oficiálne: Stredná trieda za 140 eur

0
Alcatel, ktorý teraz vlastní TLC, dnes predstavil aktualizovanú verziu modelu Flash 2 zo septembra minulého roka. Pozrime sa, čo táto lacná novinka za svoju cenu ponúka.

Čo sa týka predstavovania Flash modelov, tak Alcatel je v tomto veľmi konzistentný. Prvý Flash prišiel v septembri 2014, jeho „Plus“ verzia zas v máji minulého roka, druhá generácia v septembri 2015 a teraz po roku sa znovu stretávame s „Plus“ variantom.

Každopádne Alcatel Flash 2 Plus je smartfón strednej triedy s viac ako len kovovou konštrukciou. Oficiálne video si môžete pozrieť nižšie:

Displej tohto Alcatelu má veľkosť 5,5 palca s FullHD rozlíšením. Motorom zariadenia je Helio P10 od MediaTeku, čo je 8-jadrový Cortex-A53 procesor (4 x 1,8 GHz + 4 x 1,0 GHz). O grafický výkon sa bude starať Mali-T860MP2. 2 GB operačná pamäť prichádza s 16 GB verziou, 3 GB zas s 32 GB internou pamäťou. Pamäť sa dá rozšíriť aj o microSD karty.

Novinka dostala 13 Mpx zadný snímač a 5 Mpx selfie fotoaparát s LED bleskom. O chod zariadenia sa bude starať batéria s kapacitou 3000 mAh. Dostupná je podpora LTE sietí a dual-SIM. V home tlačidle je uložený aj snímač odtlačkov prstov a celé to uzatvára najnovší Android Marshmallow.

Alcatel Flash 2 Plus sa bude dať zakúpiť v striebornej farbe Mesiaca a zlatej esencii Venuše. Dostupný bude vo Filipínach, Malajzii, Vietname, Monaku a Thajsku. Ostatné trhy vrátane slovenského sú zatiaľ otázne.

Cena 140 EUR je určená pre 16 GB model s 2 GB RAM, vyššia konfigurácia s 32 GB pamäťou a 3 GB RAM vás bude stáť 170 EUR.

Čo hovoríte na túto lacnú strednú triedu od Alcatelu?