Úvod Výrobcovia Alcatel Kuchynský tablet Alcatel Xess vstúpi do predaja 22.apríla

Kuchynský tablet Alcatel Xess vstúpi do predaja 22.apríla

1

Obrovský, 17-palcový tablet Alcatel Xess, ktorý sa perfektne hodí do vašej kuchyne, pôjde do predaja 22.apríla. Alcatel nastavil cenovku na $499 (437 EUR).

Alcatel Xess je v podstate veľký tablet, ktorý má blízko k dotykovému PC. Napriek tomu Alcatel svojho obra prezentuje skôr ako pomocníka do domácnosti a kuchyne.

Výkon Xess má pod kontrolou 64-bitový, 8-jadrový MediaTek MTK8783T procesor s taktom 1,5 GHz. Sekunduje mu 3 GB operačná pamäť a 32 GB interné úložisko s možnosťou rozšírenia o ďalších 64 GB. O multimediálnu zábavu sa postará 17,3-palcový FullHD displej a duálne JBL reproduktory.

O výdrž tabletu sa bude starať batéria s kapacitou 9600 mAh. Zaujímavosťou je magnetický nabíjací konektor, ktorý sa rýchlo odpojí v prípade, ak zavadíte o kábel; vďaka tomu sa nemusíte báť, že by vám tablet padol napríklad z kuchynskej dosky.

Pozornosť zaujme aj netypický koncept stojana, ktorý môžete vidieť nižšie.

alcatel

Americká verzia obsahuje navyše aj IP kameru v balení. Môžete ju hocikde položiť a monitorovať tak svoje deti z tabletu alebo smartfónu, ak nie ste práve nablízku. Američania taktiež dostanú naviac aj bezplatný prístup k určitým programom Viacom, napríklad Noggin alebo iný obsah od Nickelodeon.

Ak vás tento tablet zaujal, tak si budete musieť pripraviť $499. Dostupnosť pre Európu ale ešte nebola oznámená.

Mali by ste o takýchto kuchynský tablet záujem?

Autor článku: Tony Paluš