Úvod Výrobcovia Samsung Aktualizované: Samsung Galaxy Note 6 prešiel prvým benchmarkom. Pripravte sa na 6GB...

Aktualizované: Samsung Galaxy Note 6 prešiel prvým benchmarkom. Pripravte sa na 6GB RAM!

8
Očakávaný nástupca radu Galaxy Note sa objavil v CPU-Z. Screenshot 6.generácie tabletofónu s perom nám ukazuje, že sa môžeme tešiť na tie najvyššie špecifikácie.

Na jeseň bude predstavený nový iPhone 7, na ktorý už možno terajšie vlajkové lode nemusia stačiť, preto by mal byť nový Samsung Galaxy Note 6 veľmi výkonné delo, čo nám potvrdzuje aj spomínaný screenshot z CPU-Z. Za screenshot ďakujeme serveru PhoneArena.

n6-a

Nový Note s kódovým označením SM-N930F by mal mať takmer 5,8-palcový displej s rozlíšením QHD. O výkonnú stránku zariadenia sa bude starať Exynos 8890, čo je procesor od Samsungu, ktorý používa aj v posledných vlajkových lodiach S7 a S7 Edge. Operačná pamäť dostane poriadnych 6 GB, zatiaľ čo integrovaná pamäť sa zastavila na 32 GB.

Zdroj webu PhoneArena hovorí aj o tom, že Galaxy Note 6 bude odolný voči vode a prachu, a to certifikáciou IP68, čo je pre rad Galaxy Note premiéra. Chod zariadenia by mala pri živote držať batéria o kapacite 3700 mAh.

Momentálne novinka beží na Androide 6.0, ale zdroje hovoria, že v čase predstavenia bude mať nainštalovaný nový Android N, ak bude dostupný. Google a Samsung sa ešte rozhodujú o tejto možnosti. Ďalšie zdroje zas hovoria, že interný názov zariadenia je Grace.

To je zatiaľ všetko ku kráľovi tabletofónov, oslovili vás tieto špecifikácie?

Aktualizácia: Nakoniec sa ukázalo, že screenshot bol podvrhom, preto Samsung Galaxy Note 6 ostáva pre nás stále veľkou neznámou.