Netrvalo dlho a vývojári pre platformu Oculus Rift začali portovať ich exkluzívne hry aj pre majiteľov virtuálnej reality HTC Vive. Dokonca niektoré hry fungujú lepšie práve na HTC Vive vďaka lepšiemu monitorovaniu headsetu.

Ako už iste viete, veľa titulov je dostupných pre obe platformy, ale rovnako, ako je to aj pri Xboxe a Playstation, narazíte na tituly, ktoré boli exkluzívne vytvorené len pre jednu platformu.

Zdá sa, že vďaka programu, ktorý sa nazýva Revive, je exkluzivita v koncoch. Revive bol publikovaný na stránke GitHub a poskytuje kompatibilitu medzi Oculus SDK a OpenVR SDK, ktoré používa práve HTC Vive. Prvé skúsenosti s programom hovoria, že funguje vynikajúco, ale Revive bol zatiaľ použitý len na 2 hry (Lucky’s Tale a Oculus Dreamdeck), avšak, mal by fungovať aj s ostatnými titulmi.

Možno sa pýtate, či vám táto novinka neumožní tzv. „pirátenie“ hier. Vývojári tvrdia, že ak chcete hrať hry z Oculus Rift na vašom HTC Vive, musíte si titul aj tak zakúpiť.

Redaktori z webu Polygon mali možnosť otestovať portované hry z Oculus na HTC Vive a tvrdia, že niektoré hry sa hrajú lepšie na HTC Vive vďaka rozšírenému monitorovaniu, ktoré vám umožňuje sa hýbať po miestnosti aj v statických hrách ako Oculus Dreamdeck. Správne funguje aj mriežka, ktorá sa objaví vždy, keď sa nachádzate pred stenou.

Zatiaľ sa dajú portovať hry len z Riftu na Vive, ale je skvelé vidieť, že prichádzajú možnosti pre jednoduchšie portovanie VR titulov, z čoho budeme ťažiť len my zákazníci. Ak tento program bude neskôr fungovať aj s Playstation VR, o zábavu s virtuálnou realitou určite nebude núdza.