© greenbot.com

Ak by sme chceli nájsť medzi používateľskými rozhraniami operačných systémov Android a iOS podstatný rozdiel, určite by sme poukázali na tzv. „app drawer“. V iOS sa všetky spúšťače aplikácií ukladajú na domáce obrazovky, v prípade Androidu nájdeme aplikácie v zásobníku a na plochu si dáme iba tie, ktoré chceme. 

Apple štýl usporiadania aplikácií využíva napríklad čínske Xiaomi, všetky sa teda ukladajú na domáce obrazovky, pekne vedľa seba. Toto riešenie je pri Xiaomi nasadené od začiatku a užívatelia sa s ním stotožnili.

V prípade LG G5 to ale bolo inak. Technologická verejnosť ocenila inovácie v podobe modulárnej konštrukcie, existenciu množstva pripojiteľného príslušenstva alebo duálneho prevedenia fotoaparátu s bohatou funkcionalitou snímania. Užívateľom sa však nepáčilo prevedenie nového používateľského rozhrania LG UX 5.0, ktoré neobsahovalo zásobník na aplikácie. Všetky sa ukladali na plochu podobne, ako pri iOS.

Neskôr sa naskytlo riešenie v podobe obchodu s aplikáciami Smart World. Ide o vlastný softvérový zdroj podobný tomu od Samsungu, Galaxy Apps. Prostredníctvom neho ste si mohli stiahnuť a nainštalovať aplikáciu Smart Home, ktorá vám do prostredia „app drawer“ pridala. Išlo ale o zásobník známy z LG G4 a teda zo vzhľadovo staršieho LG UX 4.0.

LG

Spoločnosť LG si vypočula kritiku a na vzniknutú nepríjemnosť reaguje novou aktualizáciou, ktorá vráti do prostredia zásobník na aplikácie ako priamu súčasť LG UX 5.0. Sme radi, že spoločnosť nestrčila hlavu do piesku a na vzniknuté negatívne ohlasy zareagovala funkčným riešením.