Keď Samsung predstavil zaujímavú kompaktnú kameru Gear 360 zmienil sa, že európska dostupnosť je naplánovaná na druhý štvrťrok 2016 s odporúčanou cenou 420 €. Cena bola vzhľadom na použitú technológiu a renomé výrobcu očakávaná.

Online predajca bol.com však vyrukoval s informáciou, že kamera Gear 360 bude k dispozícii už od 22. mája, teda skôr, ako bolo naplánované. Ešte zaujímavejšia informácia pochádza z oficiálneho holandského Samsung e-shopu, ktorý pri kamere Gear 360 zobrazuje cenu 349 €. Tá je teda výrazne nižšia, ako bolo pri predstavení avizované.

Kamera Gear 360 je vybavená dvoma 15 Mpx fotoaparátmi so šošovkami vo formáte „rybie oko“. Vďaka nim dokážete zhotoviť 360 stupňové video zábery v 4K UHD rozlíšení, alebo až 30 Mpx fotografie. Viac detailov o tejto kamere nájdete v minulom –článku z predstavenia-.

gear3602

Ak ste sa rozhodli produkovať inovatívne 360 stupňové zábery a širokouhlé fotografie, Gear 360 môže byť tou pravou voľbou. Ak sa cena potvrdí aj po uvedení na trh, určite bude zariadenie stáť minimálne za zváženie.