Na pomerne nový trh s virtuálnou realitou prichádza nový hráč. Značka Huawei, ktorá je známa hlavne výrobou smartfónov, sa rozhodla zamiešať karty a predstavila svoj vlastný VR systém.

Tento headset ale určite neovplyvní súboj dvoch titánov – Oculus Rift a HTC Vive. Huawei VR má bližšie skôr k Samsung Gear VR a rovnako bude kompatibilný len s ich najnovšími vlajkovými loďami – Huawei P9 a P9 Plus. To znamená, že tento headset ako prvý pracuje s novým konektorom USB Type-C.

huawei-vr-02-570

Čo sa týka funkcionality, tá sa moc nelíši a ponúkne podobný zážitok ako konkurencia. Môžete pozerať 360° filmy a hrať VR hry. Podobne ako na Gear VR, na pravej strane headsetu nájdete dotykovú plochu, ktorou ovládate softvér a nad touto plochou sa usídlilo tlačidlo späť. Na vrchu si svoje miesto našiel krúžok, ktorým meníte zaostrenie. Nevýhodou môže byť rozlíšenie. Huawei P9 a P9 Plus majú len FullHD rozlíšenie, čo môže byť v takom blízkom rozsahu viditeľný rozdiel oproti QHD rozlíšeniu.

Spoločnosť Huawei zatiaľ neoznámila cenu ich nového VR headsetu a rovnako ani konkrétnu dostupnosť. Či vôbec dorazí na Slovensko je zatiaľ otázne. Vieme len, že na trhu príde niekedy počas roku 2016.

Myslíte si, že Huawei VR bude dobrou konkurenciou pre Samsung Gear VR?